Amazon chce do médií. Uvažuje o placené televizi

Dron od Amazonu

Dron od Amazonu Zdroj: Amazon.com

Americká společnost Amazon zvažuje, že začne prostřednictvím internetu nabízet placenou televizní službu.Amazon je největším internetových obchodem na světě a nyní se chystá vybudovat distribuční centra v České republice.

Amazon by podobně jako kabelové a satelitní služby nabízel různé televizní kanály. Firma již údajně jedná s několika mediálními společnostmi o licencích na jejich televizní vysílání.

Podobným směrem jako Amazon se nyní podle listu The Wall Street Journal ubírají také další velké technologické společnosti, například Sony a Google. Získání práv na televizní kanály pro internetové vysílání je však obtížné. Televizní společnosti totiž nechtějí poškodit kabelové a satelitní operátory, jejichž poplatky za přenos kanálů jsou důležitým zdrojem příjmů zábavního průmyslu. Dalším plánem Amazonu je dodávání zásilek prostřednictvím bezpilotních letounů.

Amazon se nyní chystá vybudovat dvě velká distribuční centra v České republice - jedno u Prahy a druhé u Brna. Zastupitelé Brna však tento týden neschválili smlouvu o výstavbě dálničního sjezdu do průmyslové zóny v Černovicích, která byla podmínkou pro prodej pozemků na výstavbu centra Amazonu.

Test Amazonu: skvělé služby, ale za jakou cenu?