Armáda prodává nepotřebné nemovitosti, nabízí i zámek

Armáda se zbavuje 34 nepotřebných nemovitostí za celkem 300 milionů korun. Cena nemovitostí ve zveřejněném inzerátu se pohybuje od 50 tisíc do 79 milionů korun za letiště u Tábora. Na prodej je například středočeský zámek Červené Pečky za více než pět milionů.

Zájemci o armádní nemovitosti mohou zakoupit kasárna Svatý Tomáš v jihočeské Přední Výtoni za 8,5 milionu korun, tankovou střelnici u Jihlavy za 13,5 milionu korun, kasárna pod vrchem Radobýl v Litoměřicích za 33 milionů či areál vojenské nemocnice v Klatovech za 22,6 milionu korun. Vojáci prodávají také skladové haly v Hůrách u Českých Budějovic. Za dvě budovy požadují 2,75 milionu. Školicí a rekreační zařízení v Hojsově Stráži vyjde na pět milionů korun. Ubytovna v Klatovech na necelých 22 milionů korun. Informace k výběrovému řízení na zjištění zájemce o koupi nemovitého majetku byly uveřejněny na internetových stránkách. Podrobné informace o objektech spolu s podmínkami prodeje a termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce jsou k dispozici na stejné webové adrese.

Za dva týdny budou zveřejněny obchodní soutěže na prodej nepotřebného movitého majetku. Armáda nabídne například raketomety včetně nábojů a protitankové miny, jež bude zájemce muset odebrat po celcích. Jednotlivě budou prodávána bojová průzkumná vozidla, obojživelné transportéry, bojová vozidla pěchoty, tanky T 72 a vyprošťovací tanky. Vojáci nabídnou ke koupi i minovací vozidla. Nabízená technika bude určena k vývozu do zahraničí. Pro tuzemsko pak zůstanou některá vozidla radiačního a chemického průzkumu a hasicí vozy.