Atletka Líbalová má i přes bolavá záda dvě medaile z mistrovství republiky

Dvě bronzové medaile přivezl atletický TEPO Kladno z republikového šampionátu. Na obou se podílela Kateřina Líbalová.

Šestadvacetiletá opora kladenského klubu byla třetí v dálce a patřila i do štafety na 4 x 100 metrů. Je spokojená, pro medaili do Prahy na Strahov jela. „Poslední měsíc kvůli zdravotním problémům už pořádně netrénuji, ale chtěla jsem tam startovat. Věděla jsem, že tam některé favoritky nepojedou, cítila jsem větší šanci na medaili,“ sympaticky přiznala.

Do sbírky medailí, které vybojovala ve skoku dalekém na mistrovství ČR, si tak mohla přidat čtvrtý cenný kov. Stříbro získala před dvěma lety a bronz loni, zlato má z halového šampionátu v roce 2006.
Jinak ale není letošní sezona pro Kateřinu Líbalovou zrovna úsměvná. „Je hlavně bolavá. Mám velké problémy se zády, a závodím hlavně proto, že mě to baví. Chci sezonu dokončit, když jsem tolik trénovala. Ale je to vše poznamenané bolestí,“ řekla. A jako studující fyzioterapeutka má přehled, co ji trápí. Léčení chce ale čas. A toho ve vrcholovém sportu moc není. Už v neděli čekají Líbalovou další závody, na třetím kole extraligy na kladenském Sletišti nechce chybět. „Asi budu závodit, protože jsem to v klubu slíbila, abych získala nějaké body. Ale jsem sama zvědavá, jestli se mi to nějak slušně povede,“ podotkla. Léto pak věnuje tomu, aby byla na konci prázdnin fit. „V tu dobu je finále extraligy, tak se snad dám dohromady, abych mohla startovat,“ dodává Kateřina Líbalová.