Francouzský supersport je tajemný jako Upír z Feratu

Genty Akylone

Genty Akylone Zdroj: Genty

(VIDEO) Vzpomínáte si na film Upír z Feratu, který měl lehce hororový nádech? Trochu ho připomíná prezentace supersportu od prakticky neznámé francouzské firmy Genty. Sporťák s výkonem přes tisíc koní podle všeho vznikl uprostřed lesů, v manufaktuře ukryté před civilizací.

Auto s názvem Akylone by se mělo prodávat už příští rok. Nepůjde však o žádný velkoprodej, firma plánuje vyrobit jen patnáct kusů. Prodejní cena je také tajná, dozví se jí jen vážní zájemci. Francouzi na sportovním vozu s deklarovaným výkonem 1014 koní pracovali čtyři roky.

Tajemstvím dosud zůstává i materiál použitý na karoserii, automobil bude každopádně lehký, mmá vážit pouhých 1100 kilogramů. Jeho délka, šířka a výška jsou – 4467, 2210 a 1115 milimetrů. Auto je „zadokolka“ s rozložením hmotnosti mezi nápravy v poměru 42:58.

Hlavní podíl na famózních výkonech má 4,8 litrový osmiválcový motor spojený se sedmistupňovou samočinnou převodovkou. Točivý moment je 1200 Nm. Auto podle údajů firmy zrychlí z nuly na 100 km/h za 2,7 vteřiny a nejvyšší rychlost činí 354 km/h.

Zda se Akylone příští rok skutečně objeví na silnici, zůstává otázkou; na videu je zatím pouze renderovaný model.

Prezentace francouzského supersportu