Barrandovskou budovu Adina doplní Hugo

Na pražském Barrandově vzniká nová bytová výstavba inspirovaná érou slavných českých filmů třicátých let. Projektu Biografy Barrandov dosud vévodí bytový dům Adina.

Ve hře je však již také její partner Hugo. Na rozdíl od téměř dokončené Adiny čeká Hugo – dům se 79 bytovými jednotkami – teprve na zahájení své výstavby. Nový bytový komplex bude dotvářet Högerovu ulici a výškově bude zapadat do okolní zástavby. Bytový dům ve tvaru písmene U budou tvořit tři samostatné části s celkem šesti vchody. Ve čtyřech podlažích nabídne 79 bytů, dispozičně řešených jako 1+kk až 4+kk o výměře od 30 do 103 metrů čtverečních.

Ke každé bytové jednotce náleží parkovací stání v podzemním podlaží a v přízemí. Dům bude disponovat také sklepy, kočárkárnou, technickým a užitným zázemím v suterénu a přízemí. Většina bytů má balkony nebo terasy. Poslední patro nabízí atypické mezonetové byty se střešními nástavbami a rozlehlými terasami. „Realizací projektu Adina se nám potvrdilo, že je o kvalitní byty za dobrou cenu v této lokalitě opravdu zájem,“ říká Petr Kouřil, ředitel developerské společnosti Bouwfonds.

#####Spojení dostupnosti centra s přírodou

Lokalita obou zmíněných bytových domů plně vyhovuje představám většiny obyvatel hlavního města. Zahrnuje v sobě bezproblémovou dopravní dostupnost, plnou občanskou vybavenost a blízkost přírody. Sportovní vyžití nabízí blízký areál s tenisovými i squashovými kurty, v docházkové vzdálenosti je aquapark s vířivkami a tobogany. Generálním dodavatelem stavby bude společnost CEK stav. Architektonické řešení vytvořili architekti Studia acht. „Stavební povolení máme vydáno a samotnou výstavbu zahájíme v polovině příštího roku. Ve druhé polovině letošního října jsme otevřeli pro zájemce vzorový byt,“ dodal Petr Kouřil.