Bezděz: „nářez” pro tisíce lidí

V Libereckém kraji začne v pátek 6. srpna další velká hudební akce. Na festival České hrady.cz pod Bezděz mají přijet tisíce lidí.

Po reggae v Žizníkově a jen týden po Benátské noci na Malé Skále začne na Liberecku další velký letní festival. Už v pátek 6. srpna přiveze přední české i slovenské kapely a interprety pod královský hrad Bezděz festival České hrady.cz.
Po zastávkách na Točníku, Kunětické hoře, Švihově a Rožmberku nad Vltavou mu zbývá poslední zastávka – Bezděz na Českolipsku. Organizátoři očekávají, že tam jako v minulých letech dorazí minimálně pět tisíc lidí. „Na celou sérii festivalů přišlo loni na pěti místech třicet tisíc lidí. Bezděz patří k těm nejúspěšnějším,“ uvedla za pořadatele Martina Reková.
Ti, kteří někdy přijeli, mají jasno. „Na Bezdězu jsem byla před dvěma lety a byla to hodně podařená akce. Nejlepší ze všeho byl koncert Monkey Business,“ napsala na internetu návštěvnice akce s přezdívkou Sisi.
Právě Monkey Business budou jedním z největších taháků i letos. A stanou se i vrcholem festivalu, pod Bezdězem totiž vystoupí až nakonec, po půlnoci ze soboty na neděli.
Před nimi se na scénu dostanou další zvučná jména, třeba Support Lesbiens, Aneta Langerová nebo Sunshine. Jiná připravili pořadatelé hned na úvod sobotního programu – koncert ostravské skupiny Kryštof (na snímku její zpěvák Richard Krajčo) začíná v sobotu v poledne. Hodně silný je letos program i v pátek. Nebude už přímo na hradě, ale v samotném festivalovém areálu. „V pátek večer vystoupí Katarína Knechtová, Tomáš Klus a Dan Bárta s Illustratosphere,“ uvedla Reková.
Připomněla také, že v pátek se už tradičně uskuteční karnevalový večírek. Speciální cenu organizátoři připravili pro nejlepší masku.