Bytové projekty JRD získaly významné ocenění v soutěži BEFFA

Developerská společnost JRD získala další dvě ocenění pro své projekty. V prvním ročníku Building Efficiency Awards (BEFFA), mezinárodní soutěži moderních stavebních projektů s výjimečnou energetickou, konstrukční a architektonickou hodnotou, získaly ocenění projekty Vila Pod Altánem a Vila Augustus v pražských Strašnicích. Oznámila to JRD.

Energeticky pasivní bytová vila Pod Altánem a nízkoenergetická Vila Augustus získaly ocenění za soulad architektonické kvality s funkčními, environmentálními a energetickými parametry stavby. Porota zároveň vyzdvihla erudovanost projektantů i zodpovědnost investora a zařadila tyto dva projekty mezi oceněné stavby v České a Slovenské republice v konkurenci 140 realizací. Vila Pod Altánem již získala ocenění od České komory a architektů a cenu Nadace pro rozvoj architektury a stavebnictví na Stavbě roku 2012. Nachází se v malebném prostředí na hranici s pražskými Vinohrady, které vždy bylo ceněno pro klid a dobrou dostupnost do centra města. Vila se skládá ze šesti luxusních bytů v nadstandardních velikostech. Architektura vily je moderní a neotřelá a výběr designových prvků vybavení bytů podtrhuje kvalitu a originalitu celého domu.

Nízkoenergetická luxusní bytová Vila Augustus získala v minulém roce nejvyšší umístění v soutěži Realitní projekt roku 2011 a navíc jí odborná porota udělila Cenu architektů. Tento projekt se nachází v historické vilové části Strašnic v blízkosti centra Prahy a nabízí svým obyvatelům klid a eleganci. Vila zahrnuje devět bytů, v přízemí disponují rozsáhlými zahradami a ve vyšších podlažích se nacházejí prostorné terasy s výhledy. Vila Augustus využívá nejmodernější špičkové technologie, které významně zpříjemňují život svým obyvatelům.

Oba projekty byly oceněny i veřejností a jsou již v současné chvíli vyprodány. Vila Augustus zaznamenala velký zájem veřejnosti a byla také téměř vyprodána před svým dokončením v červnu tohoto roku. Poslední byt přezdívaný „Císařské apartmá“ se prodal minulý týden. Jde o luxusní byt v posledním patře s výhledem na Prahu. Vila Pod Altánem byla vyprodána dokonce čtyři měsíce před dokončením.