Central Group bude stavět v Letňanech

V příštím roce začne výstavba šesti bytových domů s více než 700 byty v lokalitě Nové Letňany. Developerem projektu je společnost Central Group. Již nyní se do prodeje dostává 136 bytů, které tvoří první etapu tohoto obytného komplexu.

Jeho dokončení se plánuje na rok 2011, investiční náklady se vyšplhají na 1,4 miliardy korun. Bytový komplex počítá s byty o velikosti od 1+kk až po 4+kk. Součástí obytného komplexu bude rozsáhlý centrální park s dětským hřištěm. Blízké Obchodní centrum Letňany, které je největší v České republice, poskytuje dostatek prostoru k nákupům a zábavě.

Obchodní zóna nabízí kromě multikina a restaurací také fitness, sportovní centrum, aquacentrum a zimní stadion.

Několik autobusových linek zajišťuje dostupnost ke stanici metra C - Letňany do pěti minut. Cesta autem do centra Prahy trvá přibližně 15 minut. V Letňanech se nachází veškerá občanská vybavenost. V místě jsou mateřská, základní i střední škola, pošta, zdravotnická zařízení a veletržní areál. Realitní společnost Central Group také koupila areál bývalé mlékárny v Nuslích. Za komplex o rozloze přesahující 7500 m2 zaplatí 177 milionů korun. Developer plánuje na těchto pozemcích postavit přibližně 200 luxusních bytů. Celkové investiční náklady projektu se budou pohybovat kolem 800 milionů korun. Pro zahájení projektu je nezbytná změna územního plánu. Projekt je prvním případem, kdy se Central Group pouští do přestavby takzvaného brownfieldu. „Je to především proto, že možnost výstavby na zelené louce se z důvodu nedostatku vhodných pozemků stále snižuje,“ uvedl většinový majitel firmy Dušan Kunovský. Před zahájením nuselské stavby však Central Group ještě potřebuje získat na pozemky změnu územního plánu. Nyní prý probíhá schvalovací proces, který umožní na parcelách určených pro „nerušící výrobu“ stavět obytné stavby. Současně se údajně připravují podklady pro územní řízení.