Centrum Prahy má další luxusní hotel

Pražská novorenesanční budova, ve které dlouhou dobu sídlila Československá obchodní a živnostenská komora, se proměnila v pětihvězdičkový hotel KINGS COURT. Náměstí Republiky se tak po úplném završení obnovy okolních historických domů stalo chloubou historické části Prahy.

Sedmipodlažní budova z roku 1904 disponuje 136 pokoji o rozloze od 20 do 90 metrů čtverečních. Celkem 35 z nich ve dvou tzv. „Executive Floors“ nabízí speciální servis, jako je například vysokorychlostní LAN internet či Business Lounge. Součástí objektu jsou také restauranty mEating Point, jenž má kapacitu 100 míst a od jara 2010 se ještě rozroste o venkovní terasu, a Fine Dining Restaurant Taste!t se 60 místy. Díky jedinečné lokalitě se mají stát přirozeným místem setkávání Pražanů a centrem moderní gastronomie. K dispozici jsou i konferenční a seminární prostory ve velikosti od 30 do 170 metrů čtverečních. Největším z nich je plesový sál Franz Josef II s denním světlem., jehož součástí jsou navíc unikátní vitráže a balkony z 19. století, s kapacitou až 160 účastníků rozmanitých společenských akcí.

#####Kompletní nabídka služeb v pětihvězdičkové kvalitě

Hotel dále nabízí speciální ZEN ASIAN WELLNESS & SPA a další služby v pětihvězdičkové kvalitě. „Jsme si vědomi, že hotelovému trhu se v dnešní době nedaří nejlépe, i přesto sázíme na úspěch exkluzivního hotelu KINGS COURT v centru Prahy. Spoléháme na jedinečnost lokality, výhodu multifunkčnosti objektu a výborné konferenční zázemí,“ vysvětluje Lukáš Mach, generální ředitel hotelu KINGS COURT. Historie uvedeného místa přitom sahá až do daleké minulosti. V průběhu revitalizace budovy se zde našly pozůstatky románského domu, které jsou nyní k vidění v prostoru ZEN ASIAN WELLNESS & SPA a byly zdařile zakomponovány do interiéru prostranství, kde se nově nachází bazén s whirlpoolem. Později tu měli čeští králové svoji rezidenci – odtud pojmenování KINGS COURT. „Máme zázemí stát se fullservisovým hotelem, který bychom chtěli doplnit o nadstandardní služby a osobní přístup a plně otevřít jak hotelovým hostům, tak i Pražanům a turistům, kteří u nás nevyužívají ubytovacích služeb. Těm všem máme co nabídnout,“ pokračuje Lukáš Mach.

#####Koncept projektu je dílem izraelského studia

Architektonický a designový koncept celého projektu, včetně nových exteriérových částí, spoluvytvářela společnost Feigin Architects z Izraele, interiéry společných hotelových prostranství pocházejí z dílny britského studia ARA Design, které vsadilo na klasický vzhled a tradiční materiály, ale v odlehčené formě. Původní vzhled interiéru, který byl z velké části zachován, byl doplněn o moderní elementy. Celková revitalizace původní budovy a interiérové řešení si vyžádaly investici dosahující téměř 1,5 miliardy korun. Investorem projektu byla společnost HMG, která již v hlavním městě provozuje čtyřhvězdičkový hotel Golden Tulip Terminus. Revitalizace hotelu KINGS COURT začala v roce 2006 a byla dokončena letos v říjnu. Generálním projektantem a dodavatelem stavby byla jihlavská společnost GEO-ING. Development projektu byl vlastní – realizovala jej společnost HMG s. r. o.

*

Budova současného hotelu byla v minulosti sídlem Československé obchodní a živnostenské komory, která zde vznikla mezi roky 1903 až 1904 podle projektu Antonína Turka. Charakteristickými znaky objektu jsou zejména vitráže, které například zobrazují Merkura, jenž v římské mytologii ztělesňuje boha zdárného obchodu. Další zajímavostí jsou orli – symbol rakousko-uherského panovnického rodu. Kamenným článkem fasády hotelu jsou historické sochy, které představují propojení původního účelu budovy s jeho architekturou.