Chce mít na pódiu Karla Gotta

Čtenářská anketa Sedm statečných má svého vítěze. Kladenští si zvolili Kateřinu Roubalovou.

V prosinci Sedmička představila sedm kladenských osobností, které pomohly zachránit lidský život nebo zdraví.
Ve společnosti záchranářů, policistů či lékařů čtenáře Sedmičky nejvíce zaujaly osudy sportovního trenéra Karla Kaňky, který zachránil na ulici ženu před násilníkem a úřednice Kateřiny Roubalové, kte- rá pomáhá lidem v nouzi, přestože prodělala zákeřnou ne-moc a sil nemá právě na rozdávání.
Anketa skončila 15. ledna. O den později redakce týdení- ku Sedmička předala vítězi, Kateřině Roubalové, kytici sedmi rudých růží. Rudých jako krev, která je symbolem života.

Před osmi lety u vás lékaři objevili rakovinu lymfatických uzlin, kterou se podařilo vyléčit. Není to prý ale navždy. Řekla jste, že máte před sebou čistý stůl. Žádné závazky, dluhy, nesplněné sliby. Zůstalo přesto něco, co jste zatím nedokázala ve svém životě vyřešit?
Mám dvě dospělé dcery a snad jsem je naučila, aby si dokázaly poradit ve většině životních situací. Co se mi, bohužel, nepodařilo dát do pořádku, je vztah s bývalým přítelem. Byl mi velkou oporou v nemoci, přestal jí být, když jsem se uzdravila. Snad si to ještě stihneme vyříkat a znovu budeme mít důvod se na sebe smát.

Pracujete na magistrátu, sháníte sponzory pro říjnový koncert, jarní ples sportovců i pro anketu, ze které vzejde kladenský sportovec roku. Současně s tím pomáháte lidem překonávat různé nesnáze. Máte vůbec čas na sebe? Čím si uděláte největší radost?
Ráda vařím i jím. Miluji zimu a procházky v zasněženém lese. Ráda lyžuji i cvičím. Nebo jen tak lenoším.

Uspořádala jste už čtyři ročníky charitativního koncertu Krásné je žít. Na pódiu se vystřídala plejá- da osobností. Sníte o někom, koho byste v Městském divadle Kladno ráda viděla, respektive slyšela zpívat?
Dvakrát jsem byla blízko dohodě s Karlem Gottem, dvakrát musel odmítnout kvůli práci v zahraničí. Snad by mu to letos mohlo vyjít. Říkal, že by v Kladně rád vystoupil. Vždyť píseň Krásné je žít je i v jeho repertoáru.