Chlouba města? Hala k demolici

Víceúčelovou sportovní halu, kterou brzy čeká zbourání, Frýdecko-Místečtí vybrali jako chloubu města. Někteří lidé se ale výsledkům diví.

Sedmička vyhodnotila čtenářskou anketu o největší chloubu Frýdku-Místku. Vítězství patří Víceúčelové sportovní hale. Na druhém místě skončila bazilika, na třetím místecké náměstí Svobody. Historika a člověka, který žije ve Frýdku-Místku celý život, Jaromíra Poláška, výsledky ankety nijak nepřekvapily.
„Je vidět, že hlasovali mladí lidé. Ti podle mě vybírali hlavně halu. Je to hezká, estetická a moderní budova,“ dělí se o názor Polášek.

Chlouba města? Za dva roky staveništ

To, že v anketě zvítězil objekt, který půjde k zemi, se ale některým lidem nepozdává. „Dát halu jako chloubu města? To bych v životě neudělal. Volil bych raději historickou stavbu,“ diví se výsledkům Jiří
Kocián z Frýdku-Místku. Na budově pracovali stavaři deset let. Slavnostního otevření se hala dočkala v osmdesátém pátém roce. Teď ji ale čeká demolice. Na červnovém zastupitelstvu o jejím osudu
rozhodli radní. Chloubu města má nahradit multifunkční centrum. „Hala je určitě dominantou města, ale je ve velmi špatném stavu,“ vysvětluje primátorka města Eva Richtrová, které se hala také líbí.
Náměstek primátorky Michal Pobucký by hlasoval jinak. „Dal bych určitě zámek,“ říká
Pobucký.

a místecké náměstí

Bazilika minor Nanebevzetí Panny Marie si jako jedna z nejstarších budov ve městě dobré umístění v anketě zaslouží. Vidí to tak i historik Polášek. „Jsem rád, že skončila druhá. Podobný barokní skvost člověk v celém regionu jen tak nenajde,“ říká Polášek.
Náměstí v Místku, které v anketě skončilo třetí, je mezi lidmi velmi oblíbené. „Vždycky to na něm nejvíce žilo. Lidé sem chodili za trhy, obchůdky a klidem,“ zakončuje Polášek.