City Green Court obdržel certifikaci LEED Platinum

Nedávno dokončený kancelářský projekt City Green Court v Praze 4 získal certifikaci LEED® Platinum pro Core&Shell. S přihlédnutím ke spekulativní výstavbě a hodnocení v nejnovějším systému jde o první projekt v Česku, který se může pochlubit tímto oceněním, uvedla společnost Skanska.

Po akvizici na jaře 2010 byl původní návrh budovy City Green Court od newyorského architektonického studia Richard Meier & Partners upraven v souladu s požadavky společnosti Skanska za účelem dosažení nejvyšší úrovně certifikace LEED®. Ta byla udělena na základě řady „zelených“ řešení, stavebních prvků a inovací, které mají pozitivní vliv na samotný projekt i jeho okolí. Mezi tyto prvky patří například sofistikovaný systém osvětlení využívající obsazenosti a senzorů denního světla, zelená střecha, vysoce efektivní zavlažovací systém či působivé uzavřené atrium s využitím přirozeného větrání.

„Jsme poctěni potvrzenou certifikací nejvyšší možné úrovně, která jen stvrzuje naše odhodlání podporovat trvale udržitelný rozvoj,“ říká prezidentka Skanska Property Czech Republic Marie Passburg. V rámci výstavby projektu je také jako první svého druhu na českém trhu měřena uhlíková stopa. Během provozu budovy bude snahou zvyšovat povědomí o výstavbě šetrných budov, ať už v rámci „Zeleného vzdělávacího programu“ či tzv. zelené příručky pro nájemce.

Budova City Green Court již přivítala své první nájemce - společnost GSK, Skanska Property Czech Republic a klientské centrum společnosti Skanska Reality. Největší nájemce, společnost PwC se do budovy nastěhuje v nadcházejících dnech. Osmipodlažní budova nabízí 16 300 m2 kancelářských/ maloobchodních prostor soustředěných kolem impozantního zaskleného atria, které poslouží nájemcům pro jejich společné setkávání.