Cyklokrosová elita obkrouží zámek

Příznivce terénních kol čeká svátek. Sedmý závod Toi Toi Cupu hostí v sobotu 11. prosince Mnichovo Hradiště.

O body do českého poháru si to rozdají cyklokrosové hvězdy v čele s domácím Vladimírem Kyzivátem. Postupně se v okolí zámku představí starší žáci, kadeti, ženy, junioři a kategorie Elite. Závod začíná v jedenáct hodin dopoledne a kromě bodů do žebříčku budou účastníci bojovat i o mistrovské tituly.

Domácí chtějí uspět

Závod pořádá mladoboleslavská stáj Johnson Controls Auto Škoda a domácí tým má hned několik kandidátů na nejvyšší příčky. „V kadetech má náš oddíl želízko v ohni, Karel Pokorný obhajuje loňský titul i prvenství v poháru. Společně s Jakubem Honzíkem, i když jsou jenom dva, vedou průběžné pořadí v týmech. Budeme se snažit to udržet,“ říká ředitel závodu Antonín Ungerman. Velkou šanci na přední umístění bude mít v nejprestižnější kategorii Elite i Vladimír Kyzivát. Posledně skončil jako nejlepší z Čechů na druhém místě a předtím dokonce zvítězil. V celkovém pořadí Toi Toi Cupu patří mezi tři nejlepší závodníky.
„Abych se přiznal, tak začátkem roku jsem s takovými umístěními nepočítal. Teď je to super a já udělám všechno pro to, abych to minimálně udržel. Hodně mě to nakoplo a já i můj oddíl bychom se rádi posunuli ještě výše,“ naznačuje své ambice Kyzivát. Velkým lákadlem pro fanoušky bude účast Kateřiny Nash, která přijede obhajovat mistrovský titul. Její letošní starty v Česku by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Po lednovém mistrovství světa se představila už jen v rámci světového poháru v Plzni. V Mnichově Hradišti by neměla chybět a s největší pravděpodobností bude bojovat o vavřín mistryně České republiky. O tituly svedou souboje i mládežnické kategorie. Cyklokrosový závod odstartuje u zámku v areálu bývalého letního kina a slibuje velmi zajímavou podívanou.

Pozlobí je počasí

Jediným problémem by mohly být vrtochy počasí. Ředitel závodu Antonín Ungerman je však optimista.
„Pravděpodobně budeme muset zapojit nějakou mechanizaci. Vždycky jsme to ale zvládli a zvládneme to i letos,“ dodává Ungerman. Cyklokrosové klání v Mnichově Hradišti má dlouhou tradici a již několik let patří do seriálu podniků českého poháru. Na trati dlouhé téměř dva tisíce šest set metrů se začne závodit v dopoledních hodinách, hlavní závod diváci uvidí odpoledne.

Cyklokros v Mnichově Hradišti

sedmý závod Toi Toi Cupu pořádá cyklistický oddíl Johnson Controls Auto Škoda
klání na kolech se zúčastní špičkoví jezdci z celé republiky
závodit se bude poblíž bývalého letního kina na trati dlouhé 2 550 metrů
program a starty závodů: starší žáci a kadetky v 11 hodin, kadeti a ženy v 11.30 hodin, junioři ve 12.30 hodin, kategorie Elite a U23 ve 14 hodin
vyhlášení výsledků kategorie Elite se uskuteční ihned po jejím dojezdu, ostatní výsledky ve 13.20 hodin