CZECHDESIGN se představil (a opakovaně představí) na veletrhu Blickfang

CZECHDESIGN na dalším ročníku veletrhu Blickfang "servíruje" český design - postupně ve Vídni, Kodani, Stuttgartu a Praze. Již více než 15 let představuje Blickfang veřejnosti inovativní přístupy v designu. Můžete se tu osobně setkat s více než 200 designéry, vyzkoušet jejich produkty a na místě je koupit.

CZECHDESIGN na veletrhu představí český design. Pro přiblížení specifického prostředí České republiky bylo vybráno téma pohádka. Ne snad, že bychom se chystali vyprávět návštěvníkům pohádky o českém designu. Kouzlo pohádky a příběhu by mělo propojit a stmelit českou tradici a současný design. Snahou designérů po staletí totiž není pouze vytvořit dokonalý objekt, ale i vyvolávat tímto objektem rozličné pocity.

Prostor pro prezentaci českého designu tak obestoupí příběh, vyprávění a kouzelná atmosféra.

Uprostřed lesa exponátů bude stát dominantní stůl. Místo jídla tu však bude servírován design. Samotná výstava se zároveň prolne s barem. Divák tak dostane možnost občerstvit se přímo v hravé expozici, kterou navrhli architekti Vašku & Klug. Celá instalace září bílou barvou, stejně jak je tomu v tanečních sálech pohádkových zámků; rušivým elementem je pouze návštěvník. Zůstává již zcela na jeho rozhodnutí, zda rušivým elementem zůstane nebo se nechá atmosférou a vyprávěním vtáhnout do děje. Kouzelný dojem celého výstavního prostoru by měly umocnit i malé dekorace a detaily. Návštěvníci se budou moci usadit, užívat si celé atmosféry a při tom pozorovat a přímo používat český design. Příbory na stole se stanou neoficiálním reklamním předmětem. Nebude nikde zakázáno si je odnášet, samotná výstava se tedy bude proměňovat a část příborů bude ze světa pohádek mizet do toho skutečného.

Výstava bude putovní, její cestovní turné odstartuje prezentace ve vídeňském MAK Museu.

Místa, kde bude expozice představena:

Blickfang Vídeň, Rakousko: Museum für angewandte Kunst 19. -21. října 2012

Blickfang Kodaň, Dánsko: Oksnehallen 9. -11. listopadu 2012

Blickfang Stuttgart, Německo: Liederhalle 15. -17. března 2013

březen 2013: Praha, Česká republika GALERIE/CZD 2013