Do předkola play-off pomůže jen zázrak

Hokejisté BK Mladá Boleslav jsou téměř odsouzeni k play-out. Na ledě Komety prohráli 1:4.

Mohla to být pohádková sezona. Boleslavští hokejisté v úvodu extraligového ročníku překvapovali jednoho soupeře za druhým a usídlili se v klidném středu tabulky. Zisk devětatřiceti bodů v první polovině základní části nepředpokládali ani největší odborníci. „Druhá půlka pro nás bude těžší,“ předvídal na konci listopadu sportovní manažer BK Mladá Boleslav Luděk Bukač. Měl pravdu. Na Středočechy si najednou všichni začali dávat větší pozor. Už to nebyl ten tým, který všichni podceňovali. A výsledný efekt? Pro klub hodně nepříjemný. Přestože zbývá odehrát do konce základní části ještě dva zápasy, prozatímních třiadvacet získaných bodů ve druhé polovině je proti předchozím devětatřiceti rozhodně slabým odvarem.

Hrůzostrašná bilance

Partě kolem kapitána Richarda Krále se přestalo dařit v nejméně vhodný moment. Především bilance v novém kalendářním roce je hrůzostrašná. Během čtrnácti zápasů loňský extraligový nováček zvítězil za tři body jen dvakrát. I tak se Boleslav dlouho držela na příčkách, které zaručují předkolo play-off, neboť ztráceli i okolní soupeři v tabulce. Když začalo klubu výrazněji téct do bot, sáhl ke změně na trenérském postu. Po posledním lednovém utkání na Kladně byl odvolán kouč Vladimír Čermák. „Chceme dát mužstvu nový impuls,“ vysvětloval generální manažer Cyril Suk.

Chátrá tým?

Jenže ani Čermákův nástupce Luděk Bukač, který je v klubu sportovním manažerem, nedokázal pozvednout chátrající tým. Středočeši pod jeho vedením získali ve čtyřech utkáních jen tři body. Mladá Boleslav nastoupila v posledním kole před olympijskou přestávkou na ledě Brna a po prohře 1:4 už je šance na postup do předkola jen teoretická. Tým by musel v posledních dvou kolech porazit Pardubice i Slavii a ještě doufat v prohru Pražanů ve Zlíně.
Daleko pravděpodobnější je varianta s účastí v play-out, kam jdou čtyři nejhorší extraligové týmy, z nichž vzejde účastník baráže. Boleslavští si drží osmibodový odstup od posledního Kladna, ale při současné formě Bruslařského klubu to není žádná jistota. „Konec sezony pro nás bude těžký,“ ví Bukač.