Doma zůstaly body jen mládeži

Jindřichohradečtí tenisté bojovali na domácích kurtech o mistrovské body ve čtyřech soutěžích.

Nejtěžšího tenisového soupeře mělo v krajském přeboru třetí třídy družstvo dospělých Slovanu Jindřichův Hradec. Nad jejich síly byli tenisté Startu České Budějovice, s nimiž prohráli 2:7. Za domácí bodoval na kurtu pod jindřichohradeckým gymnáziem pouze Jan Kolman, který porazil 2:1 Jaroslava Polesného a Filip Sviták, který stejným výsledkem přehrál Davida Linharta.
„Překvapení se nekonalo. Hosté jsou na špici tabulky, my uprostřed,“ okomentoval průběh víkendového zápasu předseda oddílu Pavel Zoula.
V krajském přeboru dorostu se střetla družstva z okresu. Hradecký Slovan hostil TK Sokol Zedník Deštná a zvítězil 6:3. Body získali domácí chlapci a hostující dívky. Michal Chrstoš porazil 2:0 Romana Hirsche, stejně jako Lukáš Korbel Petra Koukala, David Havel Jana Frühbauera a Vladimír Pařízek Tomáše Maříka. Deštenská Martina Zedníková porazila Báru Školaudyovou 2:0, Tereza Šenoltová Janu Pařízkovou 2:1. Ve čtyřhře získaly Zedníková s Šenoltovou další bod vítězstvím nad Pařízkovou a Školaudyovou. Úspěch hradeckých završily bodovým ziskem chlapecké páry Vlk, Havel a Chrstoš, Pařízek. Porazily Koukala se Šuchmanem a Hirsche s Frühbauerem 2:0.
„Jedině dívčí body jsme získali i ve včerejším utkání krajského přeboru staršího žactva. To jsme prohráli s Velešínem 2:7,“ informoval trenér deštenských Vladimír Zedník.
Okresní přebor Jindřichohradecka hrají v letošní sezoně tři družstva. Zatímco novovčelničtí měli volno, na hradeckém Tyršově stadionu se utkali domácí hráči Slovanu B s družstvem Jiskry Strmilov, které porazili 6:1.