Domov Expres nabízí pojištění nemovitostí

ČSOB Pojišťovna uvádí na trh nové pojištění rodinných domů a domácností Domov Expres, jímž si lze snadno a rychle pojistit trvale i dočasně obydlenou nemovitost a její vybavení proti všem hlavním rizikům.

Součástí cenově výhodného pojištění Domov Expres je i nově koncipované pojištění odpovědnosti za škody s vysokými limity pojistného plnění a nadstandardní jsou rovněž rozsáhlé bezplatné asistenční služby, které pomohou klientům jak při pojistné události, tak i v případě řady nenadálých situací.

Jednou smlouvou lze v rámci pojištění Domov Expres pojistit jak hlavní nemovitost (rodinný dům, byt, chatu či chalupu), tak i další nemovitosti jako například garáž, dílnu, hospodářské budovy, studnu, bazén či oplocení. Klienti si mohou sestavit pojištění přesně podle svých potřeb: kromě základních rizik (požár, úder blesku, vichřice, krupobití, tíha sněhu, vodovodní škody a další) si mohou připojistit i riziko povodně nebo záplavy, odcizení a vandalismu a pojištění odpovědnosti za škody z držby nemovitosti a běžného občanského života. Proti stejným rizikům si lze pojistit i zařízení domácnosti.

U pojištění odpovědnosti za škody z držby budovy, stavby nebo bytu nabízí ČSOB Pojišťovna výrazně zvýšené limity pojistného plnění, a to až 6 milionů Kč pro škody na zdraví, až 3 miliony Kč pro škody na věci a až 1 milion Kč pro následné finanční škody; pojištění se přitom sjednává bez spoluúčasti. Vysoké limity pojistného plnění platí i pro pojištění odpovědnosti za škody z občanského života, které se přitom vztahuje i na škody nastalé při přechodném pobytu na území Evropy - třeba při dovolené, na škody, jež by pojištěný způsobil v pronajatém bytu, a zdarma zahrnuje i pojištění odpovědnosti za škody vyplývající z vlastnictví psa, kočky nebo hospodářského zvířete.

V rámci bezplatných asistenčních služeb nabízí ČSOB Pojišťovna pomoc při pojistné události (nahlášení škodné události, příjezd technika zdarma, zprostředkování služeb k odstranění škod), pomoc při zabouchnutí dveří nebo ztrátě klíčů (zajištění a příjezd technika zdarma, úhrada prací nutných k odemčení dveří nebo výměně zámku až do 1800 Kč), pomoc při havarijním stavu (zajištění a příjezd technika zdarma, instalatérské, topenářské, elektrikářské, kominické a kanalizační práce zdarma až do limitu 1800 Kč včetně materiálu). Ve formě úhrady prací a materiálu tak klient může získat až 3600 Kč za pojistný rok.

ČSOB Pojišťovna je univerzální pojišťovna, která nabízí široké spektrum životních i neživotních pojištění občanům, malým a středním podnikatelům i největším korporacím. V současné době spravuje téměř milion pojistných smluv. Měřeno předepsaným pojistným, je čtvrtou největší pojišťovnou na domácím trhu. Tři čtvrtiny jejích akcií vlastní belgická pojišťovna KBC Verzekeringen NV z nadnárodní skupiny KBC, 25 % drží Československá obchodní banka. Přední světová ratingová agentura S&P zvýšila v prosinci 2007 dlouhodobý úvěrový rating a rating finanční síly ČSOB Pojišťovny na stupeň A- a přidělila mu stabilní výhled.