Druhý zápas... a druhá porážka

Kladenští florbalisté nedokázali bodovat ani ve druhém extraligovém zápase. Na palubovce Mladé Boleslavi podlehli soupeři 2:4.

Na první extraligové body v historii si musí hokejbalisté FBC Kladno zřejmě počkat až do utkání třetího kola. Ve sportovní hale budou hostit dalšího nováčka extraligy, pražské Bohemians.

„Kdybychom dokázali využít dlouhou přesilovku v první třetině, zápas mohl z našeho pohledu skončit lépe. Domácí byli ale florbalovější,“ komentoval utkání v Boleslavi hrající kouč FBC Tomáš Janeček.

Přesto Kladenští první třetinu středočeského derby vyhráli 1:0. V té druhé soupeř přidal na tempu, nastřílel v rychlém sledu tři branky a utkání tím prakticky rozhodl. Ve třetí části hry totiž Kladno neproměnilo vyložené šance. Tu největší asi zahodil v 54. minutě Marek Zapletal, když netrefil odkrytou bránu. Minutu na to přihrál Ondřeji Slivkovi na závěrečný gól zápasu. Slivku pak vyhlásili nejlepším hráčem hostí.

V neděli 3. října přijede do Kladna tým Bohemians. Soupeř, kterého FBC loni porazilo ve finále první ligy 3:1 na zápasy. Utkání začne v 17.30.