Dukla se v 1. lize znovu naučila vítězit

Konec dobrý, všechno dobré. Podle tohoto rčení má za sebou Dukla Jihlava v první hokejové lize velmi povedený týden.

Zdá se, že hokejisté Jihlavy se opět rozjíždějí. I když…

Ještě v pondělí 10. ledna večer trenérům ani hráčům do zpěvu příliš nebylo. Svěřenci kouče Petra Vlka totiž prohráli na Horáckém zimním stadionu se znojemskými Orly 2:3!

„Z našeho pohledu to bylo špatné utkání. Chyběl nám pohyb a nasazení. S takovým výkonem se těžko vyhrává,“ nešetřil svůj tým po porážce šéf jihlavské střídačky.

A ani po první třetině středečního duelu s Hradcem Králové neměl zřejmě připravenou pochvalnou řeč. Dukla dovolila jít Východočechům do dvougólového náskoku.

Od druhé části pak ale nastal zlom. Zatímco jihlavští hokejisté přepnuli na vyšší rychlostní stupeň, jejich soupeř postupně uvadal. Nakonec Dukla slavila vítězství 7:3!

„Povedlo se nám zápas otočit a myslím, že jsme nakonec hráli atraktivní hokej,“ nechal se slyšet útočník Roman Maliník, který v utkání s Hradcem vstřelil vůbec svůj první gól v jihlavském dresu. Zároveň byla jeho trefa také stým přesným zásahem Dukly v sezoně 2010/2011. A navíc i vítězná.
Vydařené domácí vystoupení jeli potom hokejisté Dukly obhajovat v sobotu 15. ledna na led soupeře. Konkrétně do Olomouce, kde vybojovali dva body za výhru 3:2 po samostatných nájezdech. „Vytěžili jsme z minima maximum. Vítězství bereme s pokorou, protože Olomouc byla lepší,“ uznal na webu hc-olomouc.cz hlavní trenér jihlavského A týmu Petr Vlk.

Jeho slova byla ale pro vedení domácího klubu jenom slabou náplastí.

Manažer Olomouce: „Dovezli si rozhodčího“

Hanáci totiž vedli ještě dvě minuty před koncem 2:1 a pak přišel sporný vyrovnávací gól Tomáše Čachtoského. „Po přehrání videa se potvrdilo, že hráč dosáhl gólu rukou,“ neskrýval rozhořčení generální manažer domácího klubu Erik Fürst. „Sudí Vampola utkání výrazným způsobem ovlivnil, a proto jsme na něj podali oficiální stížnost,“ dodal.

S pořádnou dávkou ironie pak poznamenal, že si snad Dukla musela tohoto rozhodčího dovézt s sebou.
A zas tak daleko od pravdy nakonec olomoucký manažer nebyl. Jaromír Vampola totiž pochází z Vysočiny a na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě otevíral loni v létě obchod se sportovním zbožím 33 Rosi Hockey, který patří z části jeho bratru Petrovi a z části Michalu Rozsívalovi. Oba získali na loňském světovém šampionátu v hokeji zlaté medaile.

V tabulce skupiny A si Dukla dál drží třetí pozici a o nadcházejícím víkendu se představí doma. Na vlastním ledě přivítá v sobotu 22. ledna regionálního rivala z Havlíčkova Brodu.