Exkluzivně: Dopravní podnik se vzdá oprav tramvají, chce ušetřit desítky milionů korun

Velké dílny, kde se opravují pražské tramvaje, získají nového správce. Podle informací týdeníku Sedmička připravuje auditorská firma další obří zakázku pro Dopravní podnik hlavního města Prahy – soutěž na outsourcing opravy tramvají. Vítěz ještě letos začne řídit opravy vozů, o které se dosud staral sám dopravce.

Kandidáty jsou francouzská společnost Cegelec nebo plzeňská Škoda Transportation. Ta se už od konce roku stará o údržbu vozů metra na trasách A a B . „Úsporu odhaduji na desítky milionů korun,“ zdůvodňuje záměr ředitel dopravního podniku Martin Dvořák. Také by chtěl do konce roku zeštíhlit podnik o další desítky zaměstnanců.

Šetřit chce i na marketingových a reklamních kampaních. Náklady by v budoucnu rád snížil o více než padesát procent. Jedna z „na dlouhou dobu posledních“ kampaní bude podle Dvořáka na bezpečnou jízdu dětí po eskalátorech pražského metra. Ta se v současnosti rozjíždí.

O plánech pražského dopravního podniku a rozhovor s jeho šéfem Martinem Dvořákem čtěte ve čtvrtek 21. ledna v týdeníku Sedmička.