Fotbalisté poprvé přehráli hosty

Na šestý pokus uspěli boleslavští fotbalisté na domácím trávníku. O výhře nad Příbramí rozhodli v první půli.

První poločas v podání Mladé Boleslavi byl vynikající. O přestávce bylo o vítězi prakticky rozhodnuto, domácí vedli už 3:0 a některé šance si dokonce dovolili zahodit. K výhře je nasměroval hlavou už ve 12. minutě Alexandre Mendy.

Exkluzivní střelec

V zakončení byl výborný třeba Tomáš Fabián. Právě dvacetiletý odchovanec Mladé Boleslavi přidal druhou branku. Odražený míč se po rohovém kopu snesl na hranici pokutového území, kde skočil boleslavskému obránci přímo do kroku. Výsledkem byla rána, po které se příbramský brankář Aleš Hruška mohl pouze ohlédnout. Zapadla k levé tyči.
„Hlavně jsem se snažil trefit branku,“ řekl šťastný Fabián po zápase. Byla to jeho druhá branka v Gambrinus lize, první vstřelil na podzim loňského roku v Českých Budějovicích.

Na šestý pokus

Třetí branku přidal před odchodem do kabin Kerem Bulut. Ve druhém Boleslav polevila. „Měli jsme v podvědomí vedení 3:0, což je jako poločasový výsledek zrádné,“ podotkl Tomáš Fabián. Naposledy dokázala Boleslav před domácím publikem vyhrát 27. března. Před vítězstvím nad Příbramí čekala na domácí triumf šest zápasů. Další utkání sehrají Středočeši v pondělí 16. srpna proti Zbrojovce Brno.