Fotbalistům skončilo volno, už se potí

Pražské prvoligové týmy už začaly se zimní přípravou. Soustředění mají v Krkonoších, na Kypru i ve Španělsku.

Zimní přestávka ve fotbalové lize je skoro v polovině. Po volnu na konci loňského roku už trénují i všechny čtyři pražské celky. V nejbližší době hráče čekají kondiční soustředění, v případě dostatku sněhu i běh na lyžích.

„Snad to bude lepší než loni, kdy jsem na tom stál úplně poprvé,“ doufá chorvatský obránce Sparty Manuel Pamič na klubových stránkách.

Krkonoše až po testech

Letenští se sešli ve středu 6. ledna na svém stadionu. V sobotu je čeká turnaj Víkend šampionů v O2 areně (víc o něm na straně 48). V pondělí pak absolvují fyzické testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu (FTVS) a v úterý odjedou nabírat síly do Krkonoš.

Po návratu sehrají dvojzápasy s Vltavínem a Českými Budějovicemi. 30. ledna odletí do Španělska, kde by se měli utkat se Záporožím, Šachtarem Doněck, Bröndby Kodaň a Lokomotivem Moskva.
V polovině února nastoupí v Žilině a pak zřejmě doma k ligové generálce s dosud ne- určeným soupeřem.

Také slávisté zahájili přípravu v pondělí 4. ledna a vzápětí se otestovali na FTVS. Do Krkonoš vyrazí makat hned po Víkendu šampionů. Potom se utkají postupně se střížkovskými Bohemians Praha, s Českými Budějovicemi (dvojzápas), Jabloncem a se Salcburkem.

„Těším se,“ vzkazuje na webu Slavie její bývalý hráč Dušan Švento, který teď působí v rakouském klubu. Po duelu se Salcburkem by „sešívaní“ měli odcestovat na dosud neupřesněné zahraniční soustředění, další program po podzimu sedmého celku ligy není znám.

„Červenobílí“ se nepřihlásili do Tipsport ligy. Zimní turnaj tradičně vynechávají i Sparta a Bohemians Praha, a tak jediným prvoligovým zástupcem hlavního města v soutěži jsou vršovičtí Bohemians 1905.

V Tipsport lize s Duklou

„Klokani“ trénují od neděle 3. ledna. „Zátěž jsme postupně rozvrhli,“ říká trenér Pavel Hoftych. Ve čtvrtek 7. ledna zahájí utkáním s Duklou Tip- sport ligu a ihned po Víkendu šampionů zamíří na kondiční soustředění do Břízek.

Po návratu je čekají střetnutí Tipsport ligy se Žižkovem a s Jabloncem, následně klání s Kladnem a Hradcem Králové. Poté se na herním soustředění v Luhačovicích utkají s Nitrou a po příjezdu zpátky ještě s Vlašimí a Žižkovem.

Bohemians Praha se začali připravovat už 27. prosince. Od pondělí 4. do pátku 8. ledna zlepšují kondici v Senohrabech a v sobotu od jedenácti hodin dopoledne hostí na umělé trávě na Střížkově Hradec Králové.

Pak se poslední celek ligy střetne s Hlavicí, Slavií, Jabloncem a Jihlavou. V plánu jsou i duely s Libercem, Varnsdorfem, Mostem a generálka na ligu s Ovčáry.