Fotbalová generalita do Hradce

Bílek, Šmicer nebo Pelta pokřtí nový sportovní areál. V prvním zápase si to na Bavlně rozdá česká mládežnická reprezentace s Norskem.

Na všechny fanoušky hradeckého sportu, a zvláště pak ty fotbalové, čeká v úterý 10. dubna malý svátek. Svého otevření se dočká areál Bavlna.

„Jde o moderní multifunkční sportoviště, které má sloužit jak veřejnosti, tak studentům blízkých škol, ale především jako základna mládežnických fotbalových mužstev,“ popsal projekt za sto deset milionů korun náměstek primátora pro rozvoj města Jindřich Vedlich.

Nový moderní trávník si jako první vyzkouší národní týmy Česka a Norska do šestnácti let, které jsou v Hradci na soustředění. Ty na něm od tří hodin sehrají ofi ciální přípravné utkání.

„V nominaci trenéra Aleše Čvančary, bývalého hráče a trenér SK Hradec Králové, by se měl objevit i domácí odchovanec David Breda, syn našeho někdejšího hráče,“ říká šéf marketingu hradeckého fotbalového klubu Milan Šedivý.

Prestižnímu utkání bude předcházet bohatý kulturní program. Od jedné hodiny na stadionu vystoupí zpěvačka Heidi Janků, Zdeněk Vranovský představí svojí Diskopárty a skupina Cheecky Cheerky předvede taneční kousky. „Nebude chybět spousta soutěží o ceny. Žádné dítě neodejde bez malého dárku,“ dodává Šedivý.

Vstup bude volný

Od dvou hodin se mohou diváci, kteří budou mít na stadion volný vstup, těšit na modelová utkání malých basketbalistek hradeckého Sokola a ukázky tréninku začínajících hradeckých fotbalistů.

„Fotbalovým fanouškům navíc bude během odpolední autogramiády k dispozici kompletní kádr našeho A mužstva. Tedy všech třiadvacet prvoligových hráčů včetně celého realizačního týmu,“ láká k návštěvě akce Šedivý.

Slavnostní odpoledne si nenechá ujít ani řada sportovních osobností. Kromě šéfa hradeckých Votroků Richarda Jukla dorazí trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek, reprezentační manažer Vladimír Šmicer, trenér jedenadvacítky Jakub Dovalil a předseda svazu Miroslav Pelta.

„Z nového areálu máme radost. Věříme, že přinese užitek našemu klubu a zároveň potěší občany Hradce,“ říká technický ředitel FC Hradec Králové Milan Ptáček.

Vedle fotbalového hřiště nabízí sportoviště také dvě hřiště na basketbal, volejbal a házenou. Malou fotbalovou plochu s umělým trávníkem a hřiště na petanque. V areálu je i sedmdesátimetrová tartanová dráha určená a pískové doskočiště. Rodiče s malými dětmi určitě ocení množství prolézaček a atrakcí.

„Je to unikátní projekt,“ vyjádřil se před časem o zrekonstruovaném areálu pochvalně místopředseda Fotbalové asociace Jindřich Rajchl.

PROGRAM OTEVŘENÍ AREÁLU BAVLNA

10. dubna 2012

• 13.00-14.00 Kulturní program (Heidi Janků, Diskopárty Zdeňka Vranovského, Cheecky Cheerky, soutěže).

• 14.00-15.00 Modelová utkání FC Hradec Králové (fotbal - žáci) a Sokol Hradec Králové - Hradecké lvice (basketbal - žákyně).

• 15.00 Mezistátní utkání hráčů do šestnácti let Česko - Norsko.