Futsalisté Malibu sní o druhé lize

utsal začali hrát před osmi lety, aby se zabavili o zimní fotbalové přestávce. Od té doby však tým FC Malibu Mladá Boleslav dvakrát postoupil o ligu výš a momentálně působí v divizi, třetí nejvyšší české soutěži.

„Začínali jsme v roce 2002 jako béčko tehdejšího druholigového Botafoga,“ říká trenér Jaroslav Bílek. Po třech letech se však jeho tým osamostatnil a vzniklo Malibu. „Řešili jsme, jak se budeme jmenovat. Tehdejší člen vede-ní Petr Plintovič přišel na schůzi v růžovém tričku s nápi- sem Malibu a měli jsme jasno,“ vysvětluje Bílek. Také proto jeho svěřenci oblékají růžové dresy. Tým postoupil v roce 2O06 z okresního do krajského přeboru a loni následoval další krok výš, tentokrát do divize. Dlouho to vypadalo, že se Malibu v nováčkovské sezoně umístní na druhém místě, nakonec skončilo čtvrté. „Uplynulý ročník byl hodně o bojovnosti a týmové práci. Nešlo by to však ani bez výrazných osobností. Máme v týmu například Rudolfa Kohnhäusera, který byl dříve ve futsalové reprezentací do jedenadvaceti let,“ uvádí Bílek. A budoucnost klubu? „Stropem je divize, ale v horizontu čtyř let bychom rádi nakoukli do druhé ligy. Je to náš sen,“ podotýká Bílek. Vedle nutnosti vyhrát třetí nejvyšší soutěž jsou překážkou finance. „Museli bychom zdvojnásobit náš rozpočet,“ říká Bílek.
Pro nadcházející sezonu by Malibu mohlo získat několik posil, které mají zkušenosti právě s druhou ligou. „Jednáme se třemi hráči,“ dodává trenér, ale nechce prozradit jejich jména. Přiznává však, že také registruje zájem z jiných klubů o dva své koně. Malibu zahájí přípravu na ročník 2010/2011 v září.