Futsalisté poprvé vyhráli

Klatovští sálovkáři mají po čtyřech bitvách na kontě tři body a v tabulce celostátní ligy jsou zatím osmí.

Tři prohry, jedno vítězství a tři body – to je bilance klatovských futsalistů po čtyřech zápasech celostátní ligy. V průběžném pořadí klatovskému týmu patří osmá příčka. Sálovkáři SF Trivel Klatovy měli hned na úvod ročníku 2009/2010 výhodu domácího prostředí. Zároveň však velmi těžké soupeře, vítěze loňské základní části pražský Chemcomex a nabitý tým Prachatic. V prvním utkání se překvapení nekonalo, Chemcomex Praha potvrdil roli favorita a Klatovy porazil 8:3. Za Klatovy skórovali Frous a dvakrát Toman. „Pražané nás přehrávali ve všech směrech a zaslouženě zvítězili,“ konstatoval po zápase kapitán SF Trivel Klatovy Antonín Kopecký. Bodové konto si hodlali Klatovští vylepšit ve druhém zápase proti prachatickému Strabagu. Ovšem po přetahované se z těsné výhry 4:3 radovali Jihočeši, v jejichž prospěch rozhodl futsalový kouzelník Sláma.

„Zápas byl vyrovnaný, ale sahali jsme po třech bodech. Škoda, že jsme je neurvali,“ mrzela porážka klatovského kapitána Antonína Kopeckého, který v této bitvě dal dva góly, jeden vstřelil Strnad. „Při své ligové premiéře ale určitě nezklamal gólman Michal Fišr. Moc děkuji fanouškům, kteří přišli a náš tým podpořili,“ připomněl kapitán. S prázdným bodovým kontem, kvůli termínové kolizi s velkým fotbalem v hodně improvizované sestavě, ale s velkým odhodláním jeli klatovští futsalisté k dalším dvěma zápasům do náchodské haly. Tam ale nejdřív narazili na kvalitní Běloves. „Soupeř nás smetl, byl lepší ve všech herních činnostech,“ okomentoval debakl 2:9 hrající šéf klatovského SF Trivel Martin Štancl. Do listiny střelců se v tomto duelu zapsali Strnad a Kopecký. Naštěstí výprask nevzal týmu Klatov vítr z plachet a po zápase proti nováčkovi FS Sádek odcházeli z náchodské palubovky v roli vítěze, kterého góly Strnada, Königa, Petrželky a dvěma trefami Štancla porazili 5:2.

„Myslím, že nás soupeř, asi vzhledem k našemu prvnímu tristnímu vystoupení, podcenil. Sice dobře útočil, ale zapomínal na zadní vrátka, čehož jsme my využívali,“ vrátil se k vítěznému tažení Štancl. „Přivezli jsme velmi cenné tři body a splnili tak cíl. Držíme tak krok se středem tabulky a věřím, že co nejdřív další body přidáme,“ připomněl Martin Štancl. Nejbližší příležitost k tomu budou klatovští futsalisté mít v sobotu 14. listopadu v Praze. Ovšem tam budou muset rozlousknout dva hodně tvrdé oříšky v podobě Benaga Slavičín a Novabriku Polička.