Google otevřel svůj první obchod

Technologický gigant Google historicky poprvé vstoupil do světa retailu. V Londýně otevřel svůj první obchod. Zájemci si mohou vyzkoušet chytré telefony, tablety, ale také Chromebooky či Chromcast TV.

Google neprovozuje na londýnské Tottenham Court Road žádný okázalý prodejní prostor, který by se podobal Apple Storům. Pobočka je v podstatě jen skromnou součástí velkého obchodu s elektronikou Currys PC World. Google tak otevřel spíše „obchod v obchodě“ než regulérní prodejnu.

Prodejna, kterou Google bude dotovat, má být mimo jiné místem zábavy. V obchodě se nachází obří obrazovka, na které je údajně možné cestovat po světě přes Google Maps. K dispozici je také zeď, na kterou je možné nastříkat digitálním sprejem své vlastní Google Doodle. Americká technologická firma zde také plánuje vzdělávací akce, například o internetové bezpečnosti či základy programování.

„Chceme, aby si lidé mohli užít naše produkty a zařízení,“ uvedl mluvčí Googlu Stephen Rosenthal. „Chceme lidem poskytnout unikátní zážitek,“ dodal s tím, že firma považuje Velkou Británii za jeden z nejdynamičtějších trhů na světě.

V dohledné době chce Google otevřít prodejny také v londýnském Fulhamu a v Turrocku. O žádných dalších zemích se firma prozatím nezmínila.

Google Earth Wall v londýnském obchodě