Házenkáře čeká boj o přežití

Házenkáři SKP Frýdek-Místek mají pro jarní část soutěže jasný cíl. Neskončit poslední a vyhnout se tak baráži.

Po podzimu mají frýdecko-místečtí házenkáři na kontě pouhé čtyři body a krčí se na nelichotivém předposledním místě extraligy. Hůře je na tom pouze poslední Dvůr Králové nad Labem. Novým impulsem pro tým by mohl být hrající trenér Václav Straka.
„Po prohraném utkání na Dukle se vedení rozhodlo, že udělá změnu na postu trenéra. Oficiálně je hlavním trenérem Lubomír Kavka, protože já si ještě dodělávám trenérskou licenci,“ vysvětluje hrající trenér Václav Straka.

Největší nedostatky jsou v obraně

Házenkáři SKP v podzimních duelech hodně krát vyhořeli především v defenzivě. „Chceme zapracovat hlavně na obraně. Musíme změnit styl bránění. Pokusíme se přejít z šest - nula, na jedna - pět nebo jedna – dva - tři. Je zapotřebí na soupeře vyrukovat s vysunutější a agresivnější obranou a ne stát na šesti metrech,“ konstatuje asistent trenéra Petr Mazur. Nejprve se však budou muset frýdecko-místečtí dát zdravotně dohromady. V posledních zápasech první poloviny sezony byli někteří hráči limitováni různými zdravotními potížemi. „ Václav Straka měl zvrtnutý kotník. Ondřej Meca hrál mnoho zápasů s obvázaným palcem. Prakticky stejně na tom byl jeho bratr Roman. Jiří Bednárek měl něco s ramenem. Michal Vacula se potýkal s jinými zdravotními problémy. Musíme to doléčit a věřit, že se to v lepší obrátí,“ konstatuje Mazur.

Chtějí začít sestavovat tým do příští sezony

V posledních dvou letech se frýdecko-místečtí házenkáři začali poznávat těsně před startem nového ročníku. Toto chce však vedení změnit a s případnými posilami začít jednat už v prvních měsících tohoto roku. „Hlavně chceme posílit kádr na spojkách. Tam nás nejvíc tlačí bota. Chybí nám vůdčí typ jako je Petrovský nebo Hastík. To jsou borci, kteří na sebe umí vzít zodpovědnost v rozhodujících chvílích. Mnohem víc jsme si slibovali od Jiřího Bednárka, který měl být tahounem na pravé straně. Bohužel tomu tak není,“ uvádí manažer SKP Frýdek-Místek Lubomír Kavka.
Premiéru mezi tyčemi má za sebou mladý Pyško. „Ten s námi trénuje krátce, ale jde rychle nahoru. Takovým klukům bychom chtěli dávat co nejvíce příležitostí,“ zakončil Mazur.