Herálec přivábí Divokýho Billa i Kryštofa

Kulturák pod Žákovou horou láká čím dál větší hvězdy. Divokej Bill tu vystoupí už posedmé, zato Kryštof vůbec poprvé.

Podzimní sezona koncertů nabírá na síle. Alespoň podle nabídky Kulturního domu Herálec. Oblíbenou scénu do svých turné pravidelně zařazují i ty největší české hvězdy. Listopadovým vrcholem bude čím dál víc populární Kryštof.

Letošní podzim v Herálci je stejně pestrý jako nedaleký prales na Žákově hoře. „Je těžké někoho vypichovat, každý si vybere něco. Ale když se zaměřím jen na interprety, tak bych vybral kapelu Kryštof,“ říká Jan Lippert z organizátorského týmu. „Vystoupí v Herálci poprvé a na několik dalších let zřejmě naposledy, protože ohlásili pauzu,“ upozorňuje.

Podle svých slov vystoupali organizátoři na samý vrchol svého dosavadního snažení. „Kapely Herálec nechtějí vynechávat,“ libuje si Lippert.

Ještě před Kryštofem přijde na řadu Zimní Rychtář fest s punkovou legendou Visací zámek či ska partičkou Fast Food Orchestra.

Mikulášský víkend je vyhrazený pro herálecké stálice – Divokýho Billa. Ten se tu objeví už posedmé. „V Herálci hrál poprvé v roce 2001 pro pár desítek lidí. A taky poprvé v historii tento kulturní dům vyprodal v předprodeji v roce 2005. Není lepší místo, které by mapovalo jeho růst z malé kapelky v přední českou rockovou hvězdu,“ srovnává Lippert.

Před Vánoci ještě na heráleckém pódiu vystoupí UDG, čím dál oblíbenější parta rockerů.

PODZIMNÍ HERÁLECKÉ TAHÁKY

12. listopadu Zimní Rychtář fest (Visací zámek, Fast Food Orchestra, Dukla Vozovna)

20. listopadu Kryštof

4. prosince Divokej Bill a Polemic

17. prosince UDG a Imodium

podrobnosti na www.kdheralec.cz