Hokejbalisté si zase užívají vítězství

Po sestupu do první ligy opavské hokejbalové mužstvo výrazně omládlo.

Minulá sezona nedopadla pro hokejbalisty Opava zrovna šťastně. Museli se rozloučit s extraligou a kádr také opustila řada zkušených hráčů. V první lize se zatím usadili v horní polovině tabulky. „Někteří kluci skončili ale to se prostě stává,“ komentoval situaci před sezónou Vladimír Führich, který na postu hlavního trenéra vystřídal dlouholetého tahouna týmu Jiřího Christa. Tým posílil z řad svých odchovanců. „Máme v kádru mladé kluky, kteří sbírají cenné zkušenosti. Nebojím se, že by první ligu nezvládli,“ uvedl Führich.
Mimo skupinu mladých hráčů v letošní sezoně družstvu pomůže také Jiří Štindl nebo Jakub Anděl, který před několika lety exceloval v opavském útoku. „Jakub se umí dostávat do šancí a značně oživil naši koncovku. Jiří Štindl ještě musí nasbírat nějaké zkušenosti, je to ale velice platný hráč s velkým potenciálem. Třeba na přípravném turnaji v Porubě se dostal snad do deseti šancí, bohužel neuspěl v koncovce,“ řekl o nových jménech na soupisce Jiří Christ. Nejvíce je ale letos v útoku vidět Dušan Vladař. „Loňská sezona nám příliš radosti nepřinesla, letos to bude lepší, chceme se hokejbalem bavit,“ poznamenal Vladař, který kraluje ve statistikách opavských hráčů. Po devíti odehraných zápasech je opavský tým na čtvrté příčce s šesti výhrami na kontě. „Chceme jít ještě nahoru. Máme co zlepšovat v koncovce a pozor si musíme dávat také na disciplínu, která nám dělal takové problémy loni,“ dodal Führich.
První místo v tabulce zatím patří Jihlavě, kterou pronásledují Malenovice. „Jihlava je nebezpečný soupeř. Především se dobře pracuje s mládeží, takže může doplňovat tým kvalitními hráči. Malenovice jsou také velice silné. Na Opavu by se ale zapomínat nemělo,“ uzavřel Christ.