Hokejista Krejčí: v Olomouci jsem se připravil na kemp

Útočník Boston Bruins David Krejčí zahájí sezonu doma.

V srpnu ještě útočník David Krejčí trénoval s olomouckými hokejisty, o víkendu bude poprvé v této sezoně bojovat o body v NHL. Navíc v Praze. V sobotu 9. a neděli 10. října se O2 arena promění v bostonskou TD Garden. Dvě zahajovací utkání letošní sezony tu sehrají Boston Bruins proti týmu Phoenix Coyotes.

Šternberský rodák Krejčí, kterého zbrzdilo na jaře zranění ruky, tak může svým spoluhráčům ukázat, odkud vlastně pochází. „Těším se, i když moc nevím, co od toho mám očekávat. Takové fandění jako v Bostonu v Praze nebude,“ přemítá Krejčí.

Na zápas asi přijde hodně vašich známých?

Určitě. Přijedou se podívat příbuzní a kamarádi. Navíc hodně lidí mě za Boston ještě hrát nevidělo, tak bych se jim rád předvedl.

Mluvil jste o fandění v Bostonu. Myslíte, že publikum v Praze nevytvoří potřebnou kulisu?

Snad ano. Bude plný stadion, a když se povede nějaká dobrá akce nebo dojde na ledě k potyčce, tak se do toho lidé postupně dostanou a vytvoří dobrou atmosféru.

Letos v květnu jste utrpěl zranění pravého zápěstí. Jaká je vaše aktuální forma?

Na ledě se cítím na sto procent. V zápasech musím tu ruku trochu ledovat, protože přece jen ještě pobolívá, ale jinak všechno zvládám, nijak mě to neomezuje.

Před příjezdem do Prahy jste už odehrál několik přípravných utkání v Americe. Jak jste byl spokojený se svým výkonem?

Bylo znát, že jsem pět měsíců stál a nehrál žádné zápasy, ten začátek byl trochu ospalý, ale postupně se to zlepšovalo. Potřebuju se do toho zase dostat, ta pauza byla velká a právě přáteláky mi hodně pomohly.

Co zraněné zápěstí snese, jste nejprve zkoušel v srpnové přípravě s HC Olomouc.

Bylo dobře, že jsem mohl trénovat s olomouckým týmem a zkusit, jak na tom s rukou jsem. Byl jsem trochu v nevýhodě, kluci trénovali na ledě už pár týdnů a já teprve začínal. Ale byla to pro mě dobrá příprava, v Olomouci jsou rychlí bruslaři a taky dobří obránci. Takhle jsem mohl na kemp NHL přijet připravený a roztrénovaný.

V letošní sezoně chybí v sestavě Bostonu Vladimír Sobotka a vy tak zůstáváte jediným Čechem v dresu Bruins. Nebude vám čeština chybět?

V týmu ještě zůstává Zdenda Chára, s ním si pořád můžu promluvit česky. Ale jinak v Bostonu jsem už sedmý rok a mám tu hodně kamarádů, a to nejen mezi hokejisty. Tím, že jsem tu tak dlouho, angličtinu dobře ovládám a čeština už mi ani tolik nechybí.

Jaký je váš osobní cíl pro letošní sezonu?

Pořád platí, že se chci z pozice třetího centra dostat na prvního centra. Udělám všechno pro to, abych měl výbornou sezonu. Přeju si, abych letos začal tak, jako jsem hrál v druhé půlce minulé sezony. Když se mi to podaří, stanu se v týmu jedním z klíčových hráčů.