Hokejisté: Kladnu zase o kousek blíž

Poslední tým extraligy bodoval konečně doma. Ztráta na Kladno se téměř dvakrát zmenšila.

V důležitém souboji se středočeským rivalem Mladá Boleslav neudržela vedení, prohrála 3:4 a ztráta na kladenského konkurenta narostla na hrozivých třináct bodů. O čtyři kola později už je situace o trochu příznivější. Bruslařský klub vyloupil brněnské Rondo, na domácím kluzišti porazil silné Budějovice, a protože Kladno v této části soutěže nezískalo ani bod, rozdíl mezi těmito soupeři je už „pouze“ sedmibodový.

Doma se trápili

V posledním domácím zápase Bruslaři porazili České Budějovice 3:2 a pro Boleslav to byla první domácí výhra s plným bodovým ziskem po více než dvou měsících. V boleslavských řadách po zápase panovala spokojenost. Vítězství se nerodilo lehce. Na dvě vedoucí branky totiž dokázali hosté okamžitě odpovědět, ale na Bahenského trefu už nikoliv. Boleslav si důležité vítězství uniknout nenechala. „Hráčům musím poděkovat za bojovnost a pevnou vůli,“ neopomněl po zápase pochválit své svěřence kouč domácích hokejistů Miloš Holaň. O druhé přestávce uklidňoval nervózní mužstvo. „Nemusí pršet. Stačí, když kape,“ říkal Holaň svým svěřencům.

Chválí si publikum

Dalším důležitým faktorem na cestě Boleslavi za tolik potřebnými body byla i tradiční výborná podpora publika, čehož si všiml střelec druhé branky Tomáš Nouza. „Diváci byli skvělí. Pomohli nám po ztrátě vedení zase naskočit zpět na koně a znovu strhnout vývoj utkání na naši stranu. Uděláme vše, aby na nás chodili lidi rádi a v co nejvyšším počtu. Jsme v tom nakonec spolu,“ uvědomuje si zkušený útočník.
I nedělní zápas měli Středočeši ve Zlíně rozehraný dobře. Zásluhou Divíška a jeho gólu v přesilové hře se dostali do vedení, které dlouho drželi. Jenže nakonec z toho nebyl ani jeden bod. Pro Boleslav krutý výsledek. Vítězný gól na 2:1 dával bývalý boleslavský hráč Michal Důras. Kladno naštěstí také nebodovalo.

Raději při zemi

Přesto hráči Bruslařského klubu nepodléhají předčasnému optimismu. „Nesmíme se uspokojit, stále nejsme ani zdaleka z té kaše venku. Nikdo z nás nepřestává věřit, že poslední neskončíme, proto budeme všichni bojovat až do konce,“ slíbil Nouza.
Do konce základní části extraligy zbývá osm kol a také hodně práce pro Boleslav. Další šanci na nápravu bude mít Holaňovo mužstvo v pátek 28. ledna na domácím ledě proti Litvínovu, který se v minulém kole zlepšil a porazil Plzeň 1:0. Zápas začne v půl šesté večer.

JACÍ SOUPEŘI ČEKAJÍ MLADOU BOLESLAV

do konce základní části extraligy zbývá osm zápasů
doma: Litvínov, Karlovy Vary, Plzeň, Slavia
venku: Sparta, Liberec, Vítkovice, Pardubice
v play-out čeká Středočechy dalších dvanáct duelů