Hvězdy zazáří v Litvínově. Kvůli Lindě

Zpěváci, tanečníci i krásné modelky chystají charitu. Přijede i Jackson.

O jejich každém kroku čtou lidé v novinách, vidí je v televizi, slyší v rádiu. V talentových soutěžích jim drželi palce, často posílali esemesky. Teď je budou mít Litvínované na dosah.

Leoš Mareš, Duo Dea Men, Petr Kolář, Vlaďka Erbová a Tomáš Řepka. To jsou lákadla charitativního společenského večera, který je věnovaný pětileté Lindě Hrabákové, která trpí autismem. Na velké scéně litvínovské Citadely se ale 11. dubna od šesti hodin večer představí řada dalších hvězd českého showbyznysu.

Erbová velí modelkám

Ačkoli je modelka Vlaďka Erbová dvojnásobnou maminkou, nezabrání jí to v uspořádání módní přehlídky. Kolekci salonu Moravec předvedou účastnice soutěží krásy Andrea Vránová-Kloboučková, Romana Pavelková a Hana Svobodová, kterou bude na mole dirigovat její expřítel Leoš Mareš. Do role modelky se převtělí i moderátorka Eva Decastelo.

Protože jde o charitativní akci pro malou dceru zakladatelky tanečního studia Cassio Kateřiny Hrabákové, mohou se diváci těšit na skvělá taneční čísla. Čest svému domovskému tanečnímu studiu udělal už v pořadu Československo má talent 2011 Patrik Gluchowski, na galavečeru tedy nebude chybět.

Hold světové popstar Michaelu Jacksonovi vzdá jeho imitátor, tanečník a člen pražského divadla Zdeňka Trošky Jan Moflár. Své umění předvedou také Lukáš Vilt & Angee z JAD Dance Company. Největším lákadlem přitom budou vítězové pořadu Československo má talent 2010 Duo Dea Men se svojí pomalou akrobacií. V doprovodném programu zatančí i ZUŠ Litvínov.

Tři muzikály

Trojici účastníků talentové soutěže doplní ještě zpěvačka Eva Burešová, která se v loňském ročníku probojovala do semifinále.

Že muzikály mají zlaté časy, dokáže řada zpěváků, kteří malé Lindě zazpívají. Ať už jde o místní muzikanty Michaelu Sejnovou a Honzu Höniga, kteří skvěle zpívají hity Michala Davida v muzikálu Děti ráje, nebo Petra Vančuru a Radku Pavlovčinovou, kteří hrají v muzikálu Quasimodo a Robin Hood.

Na pódiu je doplní mostecká rodačka Kamila Hübsch, která představí nový singl Pocity zakalené, a kapela exTOUCH. Hlavním lákadlem pak bude vystoupení Petra Koláře. V průběhu koncertů bude fotbalista Tomáš Řepka rozdávat autogramy, fotbaloví příznivci se pak můžou těšit na dražbu jeho dresu. Celá obrovská show má společný cíl. Získat co nejvíce peněz pro malou Lindu. „Ve dvou letech ji začaly trápit noční děsy. Přestala ze dne na den mluvit,“ vzpomíná její matka Kateřina Hrabáková na počátky nemoci.

Léčba zabírá, je drahá

Tři čtvrtě roku čekaly na speciální vyšetření v Motole. Následoval šestidenní vyšetřovací maraton. Když byly Lindě tři roky, zazněl ortel lékařů - autismus. Lindu se naštěstí podařilo zařadit do léčebného programu imunologické léčby spojené s aplikací biomod injekcemi.

Kateřina Hrabáková si jakékoli pokroky chtěla zaznamenávat. To se jí vyplatilo. Bylo jich totiž tolik, že by je za chvíli nezvládala zpaměti vyjmenovat. „Navléká korálky, umí dát klíč do zámku a odemknout. Paralyzovaný obličej se uvolnil, lépe mluví, dříve při mluvení nedovírala pusinku a nebylo ji dobře rozumět. Umí už vyjít do schodů. Brzy po první injekci se mi podívala do očí, což nikdy dřív neudělala,“ dává příklady Kateřina Hrabáková. Je šťastná, že léčba zabírá. Jde však o dlouhodobý a drahý proces. Lindě a její mamince naštěstí podalo pomocnou ruku občanské sdružení Dobrý skutek. Díky jejím stránkám lidé znají Lindin příběh a začali na její léčbu posílat peníze. Sdružení také spolupořádá koncert.

„Hodně nám s tím pomohla Vlaďka Erbová. Program jsme dávali dohromady asi dva měsíce. Bylo to hodně náročné, protože sehnat lidi, kteří budou vystupovat zadarmo, je dnes těžké,“ uvádí jedna z pořadatelek Alena Najmanová.

KONCERT PRO LINDU

• Koncert bude ve Velkém sále Citadely v Litvínově 11. dubna 2012 od 18.00 hodin.
• Vstupné stojí 200 korun.
• Lístky jsou v předprodeji: Městské divadlo Most, Káva - Čaj Matiko, INTUS - Radniční sklípek Litvínov
• Všechny peníze budou použity na léčbu Lindy Hrabákové