Jaroslava Horáka trápí útok

Do jarní části fotbalové druhé ligy povede hráče Slezského FC Jaroslav Horák, jenž nahradil odvolaného Radoslava Látala.

Sedmačtyřicetiletý kouč Jaroslav Horák odcházel z Opavy jako dorostenecký trenér, aby nabral bohaté zkušenosti v zahraničí. Teď se vrací trénovat druholigový tým SFC.
V Opavě nebudete působit poprvé, jak na ni vzpomínáte? Na Opavu mám jen nejlepší vzpomínky. Tehdy jsem se měl pokusit zachránit ligový dorost, který byl po podzimu poslední a měl pouze sedm bodů. Tehdy jsme s Pavlem Ruckerem vytáhli nadějné hráče z mladšího dorostu a nakonec se nám soutěž zachránit podařilo.
Kde všude jste od té doby působil? Nejprve jsem přešel do Baníku Ostrava a poté jsem odcestoval do zahraničí. Trénoval jsem v Kuvajtu, Ománu a Dubaji.
Existuje nějaký výrazný rozdíl v trenérské práci v arabských zemích a u nás? Jsou tam minimální rozdíly, které jsou dané rozdílným životním stylem země. Třeba v době ramadánu se trénuje v noci, trénink začíná v jedenáct v noci. Jinak hráči tam příliš nemilují kondiční trénování. Musí se to řešit herními formami.
Dal vám pobyt v zahraničí něco po osobní stránce? Ve světě si lidé uvědomují, co dělají a co za to mohou dostat. A podle toho se také chovají. Lidé se i více respektují. Prostě si uvědomíte, že jsou lidi spokojení se svojí rolí ve společnosti a moc si nestěžují. Prostě to berou tak, jak to je. A funguje to.

Kdy jste byl oficiálně představen hráčům Opavy? Byl jsem se na chvíli podívat na vánoční exhibici. Oficiálně mě poznali 4. ledna.

Na čem potřebují Opavští nejvíce pracovat? Na útoku, abychom byli dostatečně nebezpeční před brankou soupeře.

S jakými výsledky byste byl po jarní části sezony spokojen? Začít sbírat tři body v utkáních a hrát líbivý, agresivní fotbal. Výsledky se pak dostaví.