Kabát očekává desetitisíce gratulantů

Skupina Kabát oslaví dvacáté narozeniny velkolepě pojatým koncertem na Vypichu.

Více než padesát tisíc lidí, podle některých odhadů až šedesát tisíc, má v dnes přijít na Vypich na jediný letošní koncert skupiny Kabát. V návštěvnosti tak česká kapela zřejmě překoná nedávný koncert popové královny Madonny. Ten navštívilo kolem čtyřiceti tisíc lidí. A vyrovná „rekord“ bratří Nedvědů z roku 1996 na Strahově. Na jejich koncert tehdy přišlo šedesát tisíc lidí.

Obřím koncertem s názvem Po čertech velkej koncert kapela oslaví, že už dvě desítky let hraje ve stejné sestavě. „Je to asi největší akce, jakou kdy Kabát udělal. K dvaceti letům jsme chtěli uspořádat něco jiného než běžné turné,“ říká frontman Kabátů Josef Vojtek.

Několikanásobní držitelé Českého slavíka vystoupí od osmi hodin večer. „Nebudeme mít předkapelu,“ podotýká Vojtek s tím, že zahrají asi dvaatřicet skladeb. Pro své fanoušky připravili průřez historií kapely. Nebudou tak chybět hity jako Bruce Willis, Colorado, Láďa, Starej bar, Moderní děvče, Žízeň, Na sever, Šaman nebo Pohoda.

Vzhledem k očekávané návštěvnosti organizátoři doporučují jet na místo koncertu městskou hromadnou dopravou. Na místě totiž není možnost parkování. Vstupenky si mohou zájemci koupit už jen na Vypichu. Stojí 390 a 550 korun k stání a 790 korun k sezení.