OBRAZEM: Sauna, stromy i vlastní bar. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

Společnost Scott-Weber Workspace zvítězila v kategorii Hub & Co-working kanceláře roku.

Společnost Scott-Weber Workspace zvítězila v kategorii Hub & Co-working kanceláře roku. Zdroj: Kancelář roku

Prostory společnosti Ataccama Software, která zvítězila v kategorii IT kancelář roku.
Prostory společnosti Ataccama Software, která zvítězila v kategorii IT kancelář roku.
Prostory společnosti Ataccama Software, která zvítězila v kategorii IT kancelář roku.
Prostory společnosti Ataccama Software, která zvítězila v kategorii IT kancelář roku.
Prostory společnosti Ataccama Software, která zvítězila v kategorii IT kancelář roku.
51
Fotogalerie

Jak vypadají nejlepší kanceláře, které v Česku najdete? O tom se každý rok hlasuje v soutěži Kancelář roku. Ceny si letos odneslo dohromady 11 společností, mezi nimi například i Fortuna, Livesport nebo startup Productboard. O umístění rozhodovala odborná porota.

Porota hodnotila interiéry z hlediska výjimečnosti a designu prostor, inovací, atmosféry a především kvality pracovního prostředí a uspokojení potřeb zaměstnanců. Napříč všemi kategoriemi porota ocenila i atraktivitu pracovního prostředí a nakolik je kancelář příjemným a pohodlným místem k práci.

Organizátoři během slavnostního večera v Paláci Žofín na úvod zdůraznili, jak byl uplynulý rok z hlediska důležitosti kanceláři zvláštní. Naproti tomu zakladatel soutěže Radek Procházka věří, že se lidé do kanceláří vrátí. „Ať už je ale model návratu jakýkoli, tak je to bezesporu napříč trhem návrat do kanceláře,“ doufá Procházka.

Nejlepší kanceláře si můžete prohlédnout v galerii:

„Po prvním covidovém lockdownu padaly názory, že kanceláře již nikdo nebude potřebovat. Není to pravda, trh s kancelářemi se proměňuje – a to i z pohledu designu a vybavení, ale rozhodně pokračuje dál,“ souhlasí člen poroty Petr Zahálka.

Podle porotců nicméně pandemie na podobu kanceláří vliv měla. „Vlivem covid-19, dochází nejen k využívání mobilních odhlučněných pracovišť pro jednoho i více pracovníků, ale také k intenzivnějšímu rozdělování celých kanceláří na menší celky,“ říká další z porotců Jaroslav Vendl. Mimo rozdělovaní na menší celky se celkově plocha kanceláří zmenšuje průměrně o 20 procent, a to zejména kvůli hybridnímu modelu výkonu práce.

Poprvé do soutěže byly zařazeny kategorie Malá kancelář a Startupová kancelář. Celkově organizátoři vyhlásili vítěze 11 kategorií, ceny si odnesly společnosti FTV Prima, AIMTEC, Fortuna, PRODUCTBOARD, Ataccama Software, PKV BUILD, Livesport, Scott-Weber Workspace - The Flow Building, Jägemeister a ZDR Investments.

Vítězné kanceláře

· FTV Prima (Kanceláře roku nad 5000 m2, autor: Spaceplan s.r.o. a dotegg architekti s.r.o)

· AIMTEC (Nejlepší regionální kancelář roku, autor: Ing. arch. Jiří Zábran a Ing. arch. Markéta Škopková, PRO-STORY s.r.o.)

· Fortuna (Finanční instituce kanceláře roku, autor: Studio Perspektiv)

· PRODUCTBOARD (Start-up kanceláře roku, autor: YUAR)

· Ataccama Software (IT kanceláře roku, autor: Ing. arch. Tomáš Holub)

· PKV BUILD (Poradenské kanceláře roku, autor: PREMIER interiors s.r.o.,  Ing.arch. Andrea Pastrnek)

· Livesport (Kanceláře 21. století, autor: Studio Reaktor)

· Scott-Weber Workspace - The Flow Building (Hub & Co-working kanceláře roku, autor: Scott.Weber Workspace & Chapman Taylor)

· Jägermeister (Employee friendly kanceláře roku, autor: Kamila Fuentes Rielpo spolu s týmem architektů Penta Real estate a architektkou Nikolou Netušilovou

· ZDR Investments (Malé kanceláře roku, autor: David Witásek a QARTA)