Kancelářský projekt na Václavském náměstí přesáhne miliardu

Nový kancelářský projekt v Praze na Václavském náměstí s názvem Květinový dům má přinést investice přes 50 milionů eur (asi 1,2 miliardy korun). Společnost Flow East plánuje na rohu Opletalovy ulice vybudovat kanceláře kategorie A a maloobchodní prostory. Oznámila to developerská firma.

„Flow East s potěšením vítá rozhodnutí ministerstva kultury, které uznává právní stát před uspokojením hlasů lobbistických skupin, které jsou proti změnám. Věříme, že naše architektonické plány pro nový Květinový Dům jsou pro město ty pravé. Nová budova výrazně zlepší budoucí oživení Václavského náměstí a splňuje požadavky moderního života: kultovní architektonický design kombinující staré s novým včetně nejlepších praktik v oblasti energetické efektivity,“ uvádí předseda představenstva developera James Woolf.

Za posledních sedm let vedla společnost Flow East konzultace se všemi zúčastněnými stranami, včetně místních samosprávných orgánů, architektů, nevládních organizací, komunitou a realitním sektorem. „Nikdy jsme nepochybovali o vizi našeho záměru a dnes můžeme pokračovat s našimi plány, úzce spolupracovat s dotyčnými orgány, vytvořit novou budovu, která klade důraz na 21. století, přičemž je citlivá na okolní architekturu,“ poznamenává.