Kolín a Nymburk: odlišné cíle

Přípravu na fotbalové jaro už začaly i týmy krajského přeboru.

Postup do divize versus záchrana v krajském přeboru. Fotbalisté Kolína a Nymburka mají před jarní částí nejvyšší krajské soutěže naprosto odlišné cíle. Oba týmy už začaly se zimní přípravou.

Nymburský Polaban se na podzim herně natolik trápil, že je ohrožen sestupem do nižší soutěže. A tak mužstvo čeká perná a bolestivá příprava na jarní boje o záchranu.

Největší změnou v týmu je příchod trenéra Miloše Maliny, který nahradil Aleše Dočkala. Bývalý kouč Polep a šéftrenér kolínské mládeže přivítal na prvním lednovém tréninku šestnáct hráčů.

„Nabídka Nymburka mě oslovila. Vždy, když se bojuje o postup či záchranu, je práce zajímavější,“ uvedl Malina, který zároveň zůstane šéftrenérem kolínské mládeže.

Příprava nymburského celku bude vskutku náročná. V plánu jsou tréninky hned čtyřikrát týdně, osm přátelských zápasů, účast na kvalitně obsazeném turnaji v Novém Bydžově a nejspíš i galeje na horách.

Cíl Nymburka je jasný. „Nic jiného než udržení Polabanu v přeboru i pro příští sezonu nás nezajímá,“ říká Malina.

Věří v postup

Na opačném pólu tabulky se nachází klub z Kolína. Podzimní výsledky jej katapultovaly do čela průběžného pořadí, plány na postup do divize tím dostaly reálné obrysy.

„Celou zimní přípravu absolvujeme v domácím prostředí. Kromě pravidelných tréninků sehrajeme řadu přípravných zápasů s kvalitními soupeři. Žádné soustředění však v plánu nemáme,“ řekl k následujícím týdnům vedoucí kolínského mužstva Jan Meszároš.

Vzhledem k tomu, že kvůli sněhové kalamitě bylo první přípravné utkání svěřenců trenéra Bohuslava Pilného zrušeno, odstartují kolínští fotbalisté sérii deseti přátelských zápasů tuto sobotu od čtvrt na jedenáct proti rezervě Čáslavi.