Kouč Kuchyňa má z hráčů radost

Žďárské Plameny měly před prvním přípravným zápasem jen čtyři tréninky na ledě.

Nové koště dobře mete. Stará pravda zatím platí i v případě druholigových žďárských hokejistů. Kouč Petr Kuchyňa si po prvních trénincích na ledě pochvaluje, s jakou vervou se hráči pustili do letní přípravy.

A může za to i on sám. Hráči širšího kádru se snaží dokázat, že na třetí nejvyšší soutěž v dresu Plamenů mají. „Začínají od nuly stejně jako já. Oni si musí získat mě a já si zase musím získat jejich přízeň, aby tým fungoval,“ má jasno Kuchyňa.

„Zatím je to nad moje očekávání, přístup hráčů je víc než stoprocentní. Pět pětek si tu ale nechat nemůžeme. Bude rozhodující, jak se hráči projeví v zápasech,“ dodává Kuchyňa, který po sezoně nahradil Jaroslava Benáka, který odešel dělat asistenta k prvoligovým havlíčkobrodským Rebelům.

První tréninky pozitivně naladily i hrajícího asistenta Martina Sobotku. „Je tu cítit zdravá konkurence, kluci k tomu přistupují opravdu zodpovědně, protože když budou hrát tři pětky, je čistě matematicky deset lidí navíc,“ říká mazák Sobotka, který se spolu s ostatními potí na ledě.

Hráči vyjeli na led s týdenním zpožděním kvůli sporům klubu s vlastníkem stadionu tělovýchovnou jednotou až 9. srpna. A už minulý pátek sehráli v Rosicích první zápas. S Technikou prohráli v sestavě bez zkušených hráčů 1:3, za SKLH se trefil jen Tomáš Ptáček.

Stejný hráč pak dvěma góly přispěl k úterní remíze 4:4 s Pelhřimovem. Další test čeká Žďárské v pátek v Uničově, v úterý se pak se stejným soupeřem utkají v domácí odvetě.