Krásky z obchoďáku. Šanci dostaly tři

Do semifinále České Miss 2012 postoupily z Brna tři dívky, desítky dalších po titulu královny krásy toužily.

Otřepaný rým z písničky Ivana Mládka tvrdí, že Brno je plné krásných dívek. Pravdivost „songu“ nicméně potvrzují brněnské finalistky soutěží krásy. V jediné národní, České Miss, se jich blýsklo hned několik. Desítky lepých žen přišly ve čtvrtek 13. října do Galerie Vaňkovka, kde ředitelka soutěže Michaela Maláčová vybírala další adeptky, na které by pověsila šerpu České Miss 2012.

Brno, to je zlatá loď

„Brno patří tradičně mezi nejsilnější města. Jsem moc ráda, že jsem se mohla seznámit s tolika krásnými dívkami. Kdyby to bylo jen trochu možné, ráda bych jich do semifinále poslala víc,“ říká Maláčová, která získala titul Miss Československa před dvaceti lety.
Podle ní se dívky ani po letech, kdy nastupuje nová generace, nezměnily. „Mění se jen prostředí, v němž žijeme. Ale slečny jsou pořád stejné. Možná jen profesionálnější,“ hodnotí uchazečky.

Z vesnice do Prahy

Do pražského semifinále ale mohly postoupit jen tři. O titul příští miss tak zabojují Jana Benešová, Nina Kopecká a Tereza Fajksová. Dívky, kterým se možná změní život. Stejně jako Renatě Langmannové z Ivanovic na Hané, České Miss 2006.
„Ze dne na den jsem se přestěhovala do Prahy a plnila všechny povinnosti, které k vítězství patří. Z obyčejné holky z Moravy se stala mediálně známá osoba. Byla jsem hozená do vody a nezbývalo mi nic jiného, než začít plavat, a to hodně rychle. Ze začátku to bylo docela náročné, protože moje rodina byla daleko a já jsem se musela spoléhat jen sama na sebe,“ vzpomíná Langmannová na první dny po získání titulu královny krásy.

Tentokrát to nevyšlo

Mnohé dívky však z castingu odešly s nepořízenou. Byla mezi nimi i Jana Karasová z malé obce Našiměřice na Znojemsku. Do soutěže se dostala náhodou. Začátkem října šla obchodním centrem Vaňkovka, když se k ní přitočil mladík. Jedenadvacetiletá dívka si zprvu myslela, že ji chce pozvat na rande. Jenže pro ni neznámý muž ji přemlouval, aby se přihlásila na casting České Miss 2012. Přestože se Karasová domnívala, že jde o žert, zkusila to.

Nikdy víc, budu zpívat

„Sama bych do toho nešla, a tak jsem přemluvila kamarádku. Nakonec jsem se dostala o dvě kola dál než ona. Ale kvůli vytetovanému obočí jsem mezi semifinalistky nepostoupila,“ povzdechne si Karasová, pro niž je účast na castingu životní zkušeností. Opakovat ji však nehodlá.
„Mou silnou stránkou je totiž zpěv,“ vysvětluje dívka, která se svým hlasem postoupila mezi dvanáct nejlepších v soutěži Česko Slovenská Superstar. O titul Česká Miss 2012, Česká Miss World 2012 a Česká Miss Earth 2012 se finalistky, které vybere odborná porota už letos v prosinci, utkají na jaře příštího roku v přímém přenosu na obrazovkách televize Prima.