Australská skupina INXS končí

Michael Hutchence

Michael Hutchence Zdroj: Profimedia.cz

Australská rocková skupina INXS oznámila, že se rozpouští. Od svého založení v roce 1977 prodala přes 30 milionů desek. Po dodnes nevyjasněném úmrtí charismatického zpěváka Michaela Hutchence před 15 lety však nedokázala navázat na předchozí úspěchy.

INXS slavili své největší úspěchy koncem 80. let a v 90. letech. Svůj konec skupina oznámila v neděli večer na společném koncertě s americkou kapelou Matchbox 20 v Perthu.

„Chlapci z INXS mi budou chybět,“ napsal na Twitteru zpěvák Matchbox 20 Rob Thomas. Zprávu potvrdil i JD Fortune, jenž byl po Hutchenceově sebevraždě jednu dobu zpěvákem kapely.

Mezi nejúspěšnější písně INXS patří Need You Tonight, Suicide Blonde, By My Side či Beautiful Girl. Videoklipy k několika songům včetně hitu New Sensation a své nejznámější balady Never Tear Us Apart kapela natočila v Praze.

Hutchence byl nalezen mrtev v hotelovém pokoji v Sydney v roce 1997. Bylo mu 37 let. Zůstala po něm dcera Tiger Lily, jejíž matka, britská televizní moderátorka Paula Yatesová, zemřela na předávkování heroinem v roce 2000.