Chalupáři, Malý pitaval a Hříšní lidé města pražského. Televize jedou v létě na retrovlně

Sovák s rádiovkou v Chalupářích.

Sovák s rádiovkou v Chalupářích. Zdroj: Ivan Minář, archiv ČT

Ondřej Pavelka
Pavelka má nepříjemné zkušenosti s kriminálkou.
Záletný řidič autobusu Čihák v podání Vladimíra Menšíka s manželkou Anči Čihákovou, kterou hrála Gabriela Vránová.
S plácačkou na hlavě se poprvé ukázal jako nerudný hostinský Bohouš.
Sovák pokrývku hlavy odkládal jen nerad, sundal ji jen u promoce vnuka.
26
Fotogalerie

Televizní stanice přes prázdniny nabízejí tradičně jen minimum novinek a zrecyklují řadu starších a notoricky známých seriálů.

Norský kriminální seriál Mamon na prvním programu České televize, nové díly seriálu Drazí sousedé na Nově či dva slovenské seriály Prázdniny a Za sklem na Primě. To je tradičně skromný výčet premiérových pořadů na tuzemských celoplošných televizních stanicích, které přes léto opět provětrají archivy a nabídnou hlavně řadu až notoricky známých filmů a seriálů.

„Děj Mamonu začíná ve chvíli, kdy nekompromisní novinář odhalí finanční skandál, do kterého je zapleten také jeho bratr, úspěšný ředitel jedné z největších norských finančních korporací,“ uvedla mluvčí ČT Alžběta Plívová.

ČT nabídne i novou dokumentární sérii Legendy záchranářství, nové díly portrétů GEN, sérii filmů Bohdana Slámy a dalších českých režisérů, rodinné pohádky i přímé přenosy z červencového třítýdenního, již stočtvrtého ročníku Tour de France.

Vrátí se i počiny z historie. Přes léto se tak znovu na obrazovkách objeví seriály Malý pitaval z velkého města, Vyprávěj, Nemocnice na kraji města či Chalupáři.

Tuzemská komerční jednička Nova z dávných časů vylovila vlastní seriály Hospoda, Kriminálka Anděl či úspěšný sitcom Comeback, znovu ale pustí i dávnou Dynastii Nováků a Návštěvníky.

„Diváci se mohou těšit na premiérové díly seriálu Drazí sousedé nebo soutěžní show Chcete být milionářem,“ uvedla mluvčí Novy Jana Ondrejechová. Nova Sport pak odvysílá jednu z hlavních letních sportovních akcí, kterou bude od příštího týdne tenisový Wimbledon.

Prima bude kromě Prázdnin a Za sklem vysílat například druhou řadu Vinařů či tradičně na stanici Cool animované seriály Simpsonovi, Teorie velkého třesku a Futurama.