ČT odvysílá živě udělování hudebních cen Grammy

Oceněné countryové seskupení Lady Antebellum

Oceněné countryové seskupení Lady Antebellum

Česká televize uvede přímý přenos a následně záznam toho nejzajímavějšího z letošního vyhlášení hudebních cen Grammy Awards. Nejprve mohou diváci zhlédnout 12. února od 02:00 na programu ČT2 přímý přenos předávání cen ze Staples Centra v Los Angeles a sestřih poté následující den na stejném programu ve 23:10.

Dvouhodinové živé vysílání včetně záznamu připravuje již několik let brněnské televizní studio. Dění pro diváky komentuje Jan Rejžek a tlumočí Dana Hábová. Letos poprvé bude předávání hudebních cen odvysíláno v HD kvalitě.

Oproti minulým ročníkům se počet oceňovaných kategorií snížil ze sto devíti na sedmdesát osm. Nejvíce nominací, celkem sedm, získal Kanye West, po šesti Adele, Foo Fighters a Bruno Mars, o jednu méně mají Lil Wayne, Skrillex a Radiohead. Za celoživotní přínos převezme cenu Diana Ross a šanci na zisk Grammy má i Čech Jiří Bělohlávek, šéfdirigent Symfonického orchestru BBC. Večer bude moderovat dvojnásobný držitel Grammy, rapper a herec LL Cool J, který moderoval i nominační večer.

„Speciálně pro tento večer se na jednom pódiu opět sejdou členové The Beach Boys. Rihanna poprvé vystoupí společně s Coldplay, vystoupí Paul McCartney, který má šanci získat cenu za Nejlepší album historie,“ uvedla dramaturgyně ČT Zuzana Malegová. Na slavnostním večeru zahrají například Jason Aldean a Kelly Clarkson, Foo Fighters nebo Ringo Starr.