Doktor House skončí po aktuální sezoně

Hugh Laurie - Doktor House

Hugh Laurie - Doktor House Zdroj: profimedia.cz

I u českých diváků oblíbený seriál Doktor House s Hughem Lauriem v hlavní roli po aktuální osmé sérii skončí. Televizní stanice Fox prostřednictvím oficiálního prohlášení v noci na dnešek středoevropského času potvrdila dřívější spekulace o možném ukončení produkce série.

„Rozhodnutí ukončit show nyní či kdkoli jindy je bolestivé. Hrozí, že se zpřetrhají blízká přátelství vybudovaná za posledních osm let. Navíc samotný seriál přinášel mnohým z nás radost a hrdost,“ uvedli výkonní producenti pořadu David Shore, Katie Jacobs a také Hugh Laurie.

Server magazínu Variety uvádí, že Doktor House byl s přibývajícími léty stále finančně nákladnější, zatímco počet diváků u amerických obrazovek spíše klesal. Sledovanost této série se drží na průměru 9,1 milionu diváků a 3,5 procenta ratingu a devět procent sharu v klíčové populaci 18-49 let. Cynthia Littleton z Variety uvádí, že jde sice o dobrý výsledek, ale ve srovnání s loňskou sezonou (mezi pěti a šesti procenty ratingu) jde o výrazný pokles. Poslední díl bude odvysílán 21. května 2012 na televizní stanici Fox. V Česku seriál vysílá televize Nova.