Klub Roxy rozvibruje pozoruhodná čtveřice Francouzů – Dirtyphonics Live

Skupina Dirty

Skupina Dirty Zdroj: Roxy.cz

V předvečer státního svátku, v pátek 16. listopadu, zavítá do pražského klubu Roxy francouzská čtveřice Dirtyphonics Live.

Dirtyphonics se ještě jako trio dali dohromady v Paříži v roce 2004 (jako kvartet fungují od roku 2008) a už od svých počátků zaujali kombinací bass music, d'n'b, dubstepu či electra s, jak se píše v českém promu seskupení, „pořádně špinavou a trochu obscénní energií.“

Členové kapely, Charly, Thomas, Pho a Pitchin, měli vždy blízko k rocku a metalu, mezi své inspirační vlivy počítají jména jako jsou Metallica, Korn, Daft Punk nebo Pendulum, což je na jejich produkci samozřejmě znát.

Dirtyphonics už mají solidní renomé díky vlastní tvorbě i remixům, což jim vyneslo značnou popularitu i řadu ocenění. Objednávky na remixy mají od takových jmen jako jsou třeba The Bloody Beetroots, Skrillex, Marilyn Manson, Benny Benassi, Excision, Does It Offend You, Yeah?, The Crystal Method a spousty dalších.

Tím hlavním je ale v případě Dirtyphonics samozřejmě stále autorská tvorba, jejíž neklesající kvalitu potvrzuje letošní pilotní singl z chystaného alba s všeříkajícím názvem Dirty.