Na koncertě s koncem olympiády vystoupí The Who a George Michael

Pete Townshend z The Who

Pete Townshend z The Who Zdroj: Profimedia.cz

Skupiny The Who, Take That, zpěvák George Michael nebo zpěvačka Emeli Sandeová – ti všichni a další umělci by měli vystoupit na závěrečném ceremoniálu letošních olympijských her v Londýně. Koncert se bude konat 12. srpna v londýnském olympijském parku. S informací přišel britský deník The Mirror.

„Olympijský výbor oslovil čtyři hlavní umělce, kteří reprezentují Británii posledních padesát let,“ píše The Mirror s odkazem na zdroj blízký pořadatelům. „The Who se inspirují návratem do nabitých 60. let,“ dodává list.

Organizátoři říkají, že pro George Michaela bude koncert na závěr olympiády velkým comebackem po těžkém zápalu plic, který prodělal na konci loňského roku, a který výrazně narušil jeho program. „George Michael je světovou ikonou a koncert v olympijském parku bude hlavní součástí jeho návratu na scénu,“ říkají pořadatelé akce.

Podle některých informací organizátoři oslovili i skupinu Sex Pistols, aby vystoupila na slavnostním finále her.

Velká show na začátku olympiády bude 27. července v londýnském Hyde Parku. Zahrají tu například Duran Duran, Snow Patrol, Paolo Nutini a Stereophonics. Hyde Park oslaví rovněž konec her, vystoupí zde mimo jiné Blur, připojí si i New Order a The Specials.