Nova uvede seriál inspirovaný Berdychovým gangem

Tahákem podzimního programu televize Nova se má stát kriminální seriál Expozitura vyprávějící příběhy inspirované událostmi kolem takzvaného Berdychova gangu.

Tahákem podzimního programu televize Nova se má stát kriminální seriál Expozitura vyprávějící příběhy inspirované událostmi kolem takzvaného Berdychova gangu. Zdroj: TV Nova

Tahákem podzimního programu televize Nova se má stát kriminální seriál Expozitura vyprávějící příběhy inspirované událostmi kolem takzvaného Berdychova gangu. Seriál Nova natočila již před několika lety, doposud jej však nevysílala. Nova uvede také nové díly Soukromých pastí a situační komedie Comeback.

Námět seriálu Expozitura napsali Josef Klíma a Janek Kroupa. Má 16 dílů a vypráví příběhy na motivy kriminálních činů Berdychova gangu, který prorostl až do policejních špiček a podílel se na nejzávažnější kriminální činnosti. „Každý z těch příběhů, které v seriálu jsou, se stal,“ řekl Kroupa.

Nové díly slibuje televize u sitkomu Comeback a také u Soukromých pastí, jejichž první série měla vysokou sledovanost. „Na každý díl se dívalo téměř 1,5 milionu diváků starších 15 let,“ uvedla programová ředitelka Novy Alex Ruzek. Na seriálu by se měli podílet i tvůrci, kteří spolupracovali již na první sérii. Seriál bude mít čtyři nové díly, které zpracují příběhy například nešťastného manželství nebo muže, kterému zabili ženu. Proti předchozím dílům seriálu budou mít ty nové delší stopáž.

Nové díly bude mít také seriál Ordinace v růžové zahradě a „nekonečný“ seriál Ulice. Z domácí filmové tvorby nabídne Nova na podzim například 2Bobule, Doktora od Jezera hrochů, Jménem krále, Kajínka či Ženy v pokušení. Ty vidělo v kinech 1,2 milionu diváků. „Také bych rád věděl, proč na to tak lezli. Aspoň bych to mohl zopakovat,“ okomentoval to na tiskové konferenci režisér filmu Jiří Vejdělek.

V souvislosti s českými filmy generální ředitel Novy Jan Andruško uvedl, že se chystá filmová podoba seriálu Okresní přebor, který Nova vysílala již před časem.

Ze zahraniční tvorby Nova uvede na podzim sedmou sérii seriálu Dr. House. Nové případy zločinů bude řešit také šéf jednotky forenzních vědců Horatio Caine v sérii Kriminálka Miami VIII. V sobotu dopoledne na diváky čeká americký seriálový hit Hannah Montana, který prodlouží ranní dětský blok. Ze zahraničních filmů Nova uvede například Cestu do středu Země, Valkýru, Temného rytíře, filmy s Harry Potterem či Indiana Jonese. Na Nově Cinema se potom objeví například Madisonské mosty, Gejša, Tristan a Isolda, Amores Perros: Láska je kurva, Desperado, 6. batalion, Babel či World Trade Center.

Hudební kanál MTV přinese na podzim premiéru komediálního seriálu Nešika, ve kterém se od základu mění život patnáctileté pubertální školačce Jenně Hamilton v podání herečky Ashley Rickardsové. Diváci uvidí také premiérové díly původního pořadu Backstage.

Stanice Nova Sport bude každé úterý a středu vysílat přímé přenosy vybraných zápasů fotbalové Ligy mistrů, v pátek potom zápasy české Gambrinus ligy. Přenosy plánuje i z hokejové Tipsport Extraligy a evropské kontinentální ligy KHL. TV Nova a Nova Sport nabídnou i přímé přenosy Formule 1.