Plastic People of the Universe dnes zahrají na počest obětí 11. září

Plastic people of the universe

Plastic people of the universe

Undergroundová kapela Plastic People of the Universe dnes vystoupí v rámci vzpomínkové akce k 10. výročí teroristických útoků na New York a Washington v zahradě pražského Černínského paláce. Včera o tom informovalo ministerstvo zahraničních věcí.

Celou akci dnes zahájí ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg a ministr obrany Alexandr Vondra společně s velvyslancem USA v Česku Normanem Eisenem. Vstup do zahrady je zdarma. Organizátoři doporučují návštěvníkům koncertu, aby přišli do zahrady alespoň s půlhodinovým předstihem.

Formace The Plastic People Of The Universe vznikla v roce 1968 a je spojována s revoltou proti komunistickému režimu. Což se neobešlo bez následků. Jednotliví členové byli režimem permanentně perzekuováni.

Sestava se několikrát měnila. Mezi klíčové osobnosti patřili mimo jiné baskytarista a zpěvák Milan Hlavsa, který zemřel v lednu 2001, bubeník Jan Brabec, klarinetista Petr Placák nebo zpěvák a spisovatel Paul Wilson. Skupinu pojí velké přátelství s bývalým prezidentem Václavem Havlem, který jim během normalizace pomáhal s organizací utajených koncertů na Hrádečku.

Ministerstvo zahraničních věcí oznamuje, že v souvislosti s koncertem skupiny Plastic People of the Universe bude zahrada Černínského paláce v neděli výjimečně pro veřejnost uzavřená až do 17 hodin, kdy se pro návštěvníky koncertu otevře. Veřejnosti volně přístupný koncert začíná v 18 hodin. Standardně je zahrada Černínského paláce přístupná od 1. května do 31. října každou neděli a o státních svátcích od 10 do 17 hodin.