Rock for People roztancují i The Prodigy a Orbital

Nejdražší hvězdy. Britští
Prodigy, kteří se letos objeví
na festivalu Rock for People,
se stali nejdražší kapelou
v historii festivalu

Nejdražší hvězdy. Britští Prodigy, kteří se letos objeví na festivalu Rock for People, se stali nejdražší kapelou v historii festivalu Zdroj: profimedia.cz

Letošní festival Rock for People roztancují představitelé elektronické muziky The Prodigy a Orbital. Patří mezi další oznámené hvězdy akce, která se koná ve Festivalparku v Hradci Králové od 3. do 6. července.

The Prodigy se do Hradce Králové vracejí po dvou letech, Orbital po třech letech od nadšeně přijatého koncertu na táborském Planet Festivalu. ČTK o tom dnes za pořadatele informoval Jiří Hlinka.

„Obě kapely přivezou na Rock for People vedle porce jejich nestárnoucích hitů také novinky. The Prodigy na nové desce již pracují, Orbital z nového alba Wonky už pustili ochutnávku v podobě tracku Never a singlu New France,“ uvedl hlavní pořadatel Michal Thomes. Dodal, že The Prodigy patří ve výroční anketě Rock for People k nejpoptávanějším jménům.

The Prodigy opět přijedou ve složení Liam Howlett, Keith Flint a Maxim Reality. Na undergroundové hudební scéně se objevili na počátku 90. let. Ačkoliv bývají někdy označováni za elektronický punk, v jejich hudbě se mísí různorodé styly od rave, hardcore techno, přes alternativní rock a breakbeat až po punk nebo ska. Za dvaadvacet let své existence má kapela na kontě více než 25 milionů prodaných nahrávek a pět studiových alb.

Orbital tvoření bratry Philem a Paulem Hartnollovými jsou považováni za jedny ze stěžejních tvůrců elektronické hudební scény. Prvním úspěchem jejich hudební spolupráce bylo v roce 1989 natočení singlu Chime, který ihned vyskočil na 17. příčku v britské hitparádě. Popularita rodinného dua vzrostla po vydání druhého alba Orbital 2 v roce 1993. V témže roce vystoupili na britském festivalu Glastonbury a britský hudební Q magazín jejich set označil za jeden z 50 nejlepších koncertů všech dob.