Tipy na víkend: Štěstí hledejte na Národní v Praze

Festival 4+4 dny v pohybu

Festival 4+4 dny v pohybu Zdroj: ctyridny.cz

„Štěstí hledejte na Národní 36!“ – to bude platit od 15. do 22. října, kdy se v nevyužívané budově bývalého ÚLUVu (Ústředí lidové umělecké tvorby) zabydlí mezinárodní festival současného umění 4+4 dny v pohybu. Hlavním lákadlem v rámci projektu Místa činu, jehož cílem je oživovat zanedbané, ohrožené, ale jinak zajímavé prostory, se stane rozsáhlá výstava současného českého umění nazvaná Štěstí.

Od soboty ožije objekt ÚLUVu také dalšími akcemi: videoartem, instalacemi, divadelními představeními, symposii, přednáškami o architektuře, komentovanými procházkami, DJs party a nebude chybět umělecký bar a knihkupectví s uměleckými knihami.

za zábavou

Firma Park Tři věže zve v sobotu rodiny s dětmi na Farmářské slavnosti do Národního zemědělského muzea v Praze. Zatímco si děti mohou hrát s hračkami Olymptoy, Playmobil či Lego, nebo tvořit v kreativní dílně, rodiče mohou ochutnávat a nakupovat od farmářů v rámci Selské soboty. Vstup na akci je zdarma.

za pohybem

V sobotu se koná druhý ročník turistického pochodu „Cestou Necestou po barevných Javorníkách“. Trasa nepovede jen po značených turistických stezkách, ale také po necestách- pěšinách ukrytých, lesních, klikatých, známých jen místním usedlíkům a srnkám. Pro dospělé jsou připraveny trasy na 10 km, 25 km a 50 km, na děti bude čekat asi 2 km dlouhá cesta pohádkovým lesem, plná různých bytostí, strašidýlek, zajímavých úkolů a…srandy. Výchozím bodem je Horská chata Antarik (Beskydy-Javorníky). Sraz účastníků trasy na 50 km je v 7.00 hod., účastníci ostatních tras mohou přijít na start kdykoliv do 12.00 hod.