Kutnou Horu ovládnou nejlepší čeští bikeři

Atraktivní městské prostředí a líté boje závodníků v sedlech horských kol. To nabídne druhý závod Českého poháru bikerů, který se jede dnes v Kutné Hoře.

Start i cíl závodů bude tradičně u chrámu svaté Barbory. „Stejně jako v loňském roce povede část trati historickým centrem města. Cyklisté však okusí třeba i terén v údolí říčky Vrchlice,“ říká ředitel závodu Josef Straka.

Jeden okruh měří přibližně čtyři kilometry a nechybí na něm technicky velmi náročné úseky. Jízda prastarými křivolakými uličkami má pro závodníky svoje kouzlo.

„Prostředí v Kutné Hoře je specifické. I proto bude závod v městských kulisách zajímavý pro diváky a turisty,“ tvrdí trenér kolínského SCOTT cycling teamu Jan Slavíček.

Bitva mezi juniory Bikerský klub z Kolína bude aspirovat na triumf hlavně v kategorii juniorů. V Kutné Hoře se na start postaví úřadující juniorský mistr světa v cyklokrosu Tomáš Paprstka. Rodák ze Vsetína, který hájí kolínské barvy, vyhrál první závod Českého poháru v Teplicích a i nyní bude největším kandidátem na vítězství.

Paprstka však bude mít zdatného soupeře: klubového kolegu Daniela Veselého. „Myslím, že právě tihle dva si to rozdají o vítězství. Mají formu, kterou prokázali už v prvním závodě,“ věští trenér Slavíček.

Zopakuje úspěch?

V kategorii Elite je největším favoritem Jaroslav Kulhavý, člen týmu Rubena Specialized MTB Team. Na loňské vítězství z Kutné Hory by však rád navázal kolínský závodník Filip Eberl. „Bylo by to pěkné, ale zároveň by mě překvapil. Filip bohužel nemá tak dobrou formu. Přesto věřím, že se přiblíží stupňům vítězů,“ říká Slavíček na adresu muže, který v úvodním závodě šestidílného seriálu skončil osmý.

Nadějí týmu Bike club Kutná Hora bude kadetka Markéta Drahovzalová. „Patří mezi favoritky a má výhodu, že domácí trať dobře zná,“ řekl šéf závodu a zároveň trenér Drahovzalové Josef Straka.